Тирамісу – класичний італійський десерт, від якого ніхто не зможе відмовитися. Це божественне поєднання печива савоярді, просоченого кавою, і повітряного вершкового крему.
Свято 8 Березня – чудова нагода приготувати тирамісу на власній кухні. Ніжність і насолода – це слова, які лише злегка можуть передати смак цього десерту.
Тирамісу: класичний рецепт
Час приготування:
- 30 хвилин + час на охолодження
Калорійність:
- 300 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Маскарпоне – 250 г
- Яєчний білок – 4 шт.
- Яєчний жовток – 4 шт.
- Цукрова пудра – 75 г
- Міцна кава – 150 мл
- Савоярді – 30 шт.
- Лікер (Амаретто або вершковий) – 60 мл
- Какао-порошок – 50 г
Дивіться відео, як зробити дієтичний фруктовий мус:
Спосіб приготування:
- Збиваємо віночком маскарпоне доти, доки він не стане м'яким.
- Окремо збиваємо жовтки і цукор до отримання світлої і пишної маси.
- Збиваємо білки до м'яких піків.
- Додаємо збиті жовтки в маскарпоне, акуратно перемішуємо все до отримання однорідної маси, потім по одній ложці додаємо збиті білки і перемішуємо легкими рухами від низу до верху, обережно, щоб зберегти "легкість" маси.
- Каву змішуємо з лікером, вмочуємо в каву половину печива. Вмочуємо швидко, то опускаємо і відразу дістаємо, інакше печиво буде занадто мокре. Укладаємо печиво на дно форми.
- Викладаємо половину суміші з макарпоне на печиво. Занурюємо печиво, що залишилося, в каву і укладаємо щільним другим шаром на маскарпоне.
- Зверху викладаємо другий шар маскарпоне. Охолоджуємо мінімум три години, а краще – на ніч в холодильник.
Як прикрасити тирамісу
Перед подачею просіяти зверху какао (можна тертий шоколад), прикрасити листочками м'яти. Можна зробити "сердечко" з шматочків савоярді або декорувати тирамісу полуницею.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати тирамісу з персиками. Крім цього, ми ділилися рецептом тирамісу від Юлії Висоцької.