Тушковане м'ясо в смородиновому соку виходить дуже ніжним, смачним і ароматним. Крім основних інгредієнтів, ви можете додати в страву овочі, наприклад, цибулю, солодкий перець і моркву. Крім цього, будуть доречні і пряні трави, наприклад, свіжий розмарин.
М'ясо в соці червоної смородини
Час приготування:
- 1-2 години
Калорійність:
- 123 ккал на 100 г
Складові:
- 800 г яловичини
- 2/3 склянки червоної смородини
- 1 ч. л. цукру
- 1/2 ч. л. солі
- Чорний мелений перець – за смаком
- Рослинна олія – за смаком
Спосіб приготування:
- Вимиту яловичину наріжте середніми шматочками.
- Гілочки смородини ретельно промийте, плодоніжки і дрібні гілочки можна не видаляти.
- Ягоди протріть через сито, залишки макухи перекладіть в глибоку тарілку, залийте 100 мл води і відіжміть.
- М'ясо обсмажте протягом 7-10 хвилин, потім додайте спеції, смородиновий сік і цукор.
- Після закипання зменшіть вогонь, продовжуйте тушкувати під кришкою до повної готовності.
Як подавати страву
Як гарнір використовуйте відварну картоплю або рис.
Дивіться відео, як приготувати яловичину по-бургундські:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом тушкованою свинини з яблуками, а також писали, як приготувати молоду картоплю з м'ясом.