На святковому великодньому столі неодмінно повинна бути сирна паска. Цей десерт готують тільки один на раз на рік: в день Воскресіння Христового.
Покроковий відео рецепт сирної паски від Григорія Германа, ведучого програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", дивіться нижче.
Сирна паска сира
Час приготування:
- 30 хвилин + час на охолодження
Калорійність:
- 281 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 кг сиру
- 100 г вершкового масла
- 120 мл сметани
- 2 ст.л. цукру
- 100 г цукатів
- 50 г горіхів
- 100 г родзинок
- 1 упаковка ваніліну
- Сіль
Спосіб приготування:
- Візьміть жирний м'який сир. Перетріть його, додайте сметану і продовжите розтирати.
- Додайте вершкове масло і перемішайте.
- Всипте цукор, цукати, горіхи, родзинки і ваніль. Перемішайте. Сирна маса готова.
- Викладіть солодкий сир в форму і поставте в холодильник під гніт мінімум на 10 годин.
- Переверніть сирну паску на тарілку і подавайте.
На замітку
Ізюм можна замочити в алкоголі: ромі, коньяку або фруктовому лікері.
Нагадаємо, раніше Сьогодні.Lifestyle писали, як приготувати сирну паску з шоколадною глазур'ю . Ми також ділилися рецептом паски від Юлії Висоцької .