Щоб приготувати ідеальну сирну запіканку, вам не знадобляться складні і дорогі інгредієнти. Адже головний секрет цієї страви полягає в тому, щоб вибрати якісний сир.
Дивіться відео, який сир кращий – базарний чи магазинний
Якщо ви додасте у сирну запіканку шматочки персиків, то отримаєте по-справжньому літній сніданок. Запіканку можна подавати з варенням, сметаною, згущеним молоком або десертними соусами домашнього приготування.
Запіканка з сиру з персиками
Час приготування:
- 1.5 години
Складові:
- 600 г сиру
- 5 ст.л. цукру
- 4 яйця
- 300 мл сметани
- 4 ст.л. манної крупи
- 1 пакетик ванільного пудингу
- 1 ч.л. з гіркою розпушувача
- 2 персики
- 1 ст.л. борошна
- Цедра одного лимона
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Персики помити, видалити кісточки і нарізати м'якоть кубиками. Обваляти в борошні.
- Сир подрібнити в блендері до крему.
- По одному додати яйця, щоразу перемішуючи.
- Додати сметану, манну крупу, порошковий ванільний пудинг, розпушувач, шматочки персиків і дрібно натерту лимонну цедру.
- Форму для випічки діаметром 23 см змастити маслом. Викласти сирне тісто.
- Запікати на середньому рівні духовки за температури 180 градусів до золотистого кольору. Щоб запіканка не розтріскувалася, вниз можна поставити деко з окропом.
- Готову сирну запіканку залишити в напіввідкритій духовці на 20 хвилин. Після цього зняти роз'ємне кільце з форми і дати охолонути.
Нагадаємо, раніше ми розповідали про корисні властивості персиків.
Читайте також: