Гарбузове різотто – прекрасний варіант для осіннього вечері. Ця страва просто готується, але виходить дуже смачною і ситною.
Дивіться відео, як приготувати іспанську паелью:
Важливо заздалегідь приготувати бульйон і не забути про пармезан, адже саме він стане завершальним штрихом нової блюда.
Різотто з гарбузом без вершків
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 130 ккал на 100 г
Інгредієнти: ⠀
- 300 г гарбуза
- 100 г рису
- 1 цибулина
- 1 зубок часнику
- Кілька гілочок петрушки
- 50 г вершкового масла
- 50 г пармезану ⠀
- 0,5 л м'ясного або овочевого бульйону ⠀
- 2 ст. л. рослинного масла
- Сіль за смаком ⠀
Спосіб приготування:
- Гарбуз помити, очистити від шкірки і насіння і нарізати дрібними кубиками. ⠀
- Цибуля, часник і зелень дрібно порізати, пасерувати цибулю на рослинній олії, потім додати гарбуз і обсмажити її, помішувати, 10-15 хвилин до м'якості. ⠀
- На сковороді розігріти вершкове масло, всипати туди промитий рис і прогріти його 2-3 хвилини.
- Невеликими частинами додавати в рис гарячий бульйон, готувати 15-20 хвилин. ⠀
- Перекласти в сковороду з рисом обсмажену гарбуз, часник, зелень, перемішати і пару хвилин потомити на повільному вогні.
- Посипати тертим сиром, накрити кришкою і залишити настоятися 10-15 хвилин. ⠀
Як вибрати рис для різотто
Справжнє різотто можна приготувати тільки з певних сортів рису. Найкраще підійдуть італійські: арборіо, карнаролі і віалоне нано. Вони надають страві необхідну текстуру і не розварюються, вбираючи велику кількість вологи.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом різотто з креветками .