Качині ніжки конфі дуже популярні в Тулузі, що на півдні Франції. Вважається, що саме завдяки їм там так багато довгожителів.
Дивіться відео, як приготувати качині ніжки в духовці:
Сьогодні ми приготуємо качині ніжки конфі з смаженою картоплею і гірчицею. Це ідеальне блюдо для зими – гаряче, смачне і поживне.
Качині ніжки конфі з картоплею
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 255 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 2 качині ніжки конфі
- 2 великі картоплини
- 50 г качиного жиру
- Французька гірчиця (для подачі)
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Обсушити качині ніжки паперовим рушником від зайвого жиру. Відрубайте частини непотрібних кісток з боку стегна і гомілки.
- Покладіть ніжки на розігріту сковороду і підсмажте з двох сторін до рум'яної скоринки. Якщо ніжки прилипають до сковороди, додайте в процесі одну-дві чайні ложки качиного жиру. При необхідності доведіть ніжки до готовності в духовці.
- Для гарніру почистіть картоплю, обсушіть паперовим рушником і наріжте пластинками.
- Розігрійте на сковороді дві столові ложки качиного жиру і обсмажте картоплю до хрусткої скоринки.
- Приправте обсмажені ніжки конфі і картоплю чорним перцем і сіллю, покладіть на одну тарілку і подавайте.
На замітку
Традиційний рецепт використовує качиний жир, що має сенс для тривалого зберігання. Якщо конфі готується з метою швидкого вживання, для його приготування підійде практично будь-який жир (наприклад, оливкова олія).
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом запеченої качки цілком з яблуками . "Сьогодні" також писали, як запекти качині ніжки з малиновою глазур'ю .