Вареники на заварному тісті виходять смачними і ніжними. Додавання окропу робить їх і тонкими, і міцним. Ми поділимося рецептом заварних вареників з печінкою та цибулею.
Дивіться відео, як приготувати вареники на дріжджовому тесті:
Вареники з печінкою і цибулею
Час приготування:
- 1.5 години
Калорійність:
- 181 ккал
Інгредієнти:
- Вода – 150 мл
- Пшеничне борошно – 250 г
- Рафінована соняшникова олія – 2 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
Для начинки:
- Куряча печінка – 500 г
- Лук – 150 г
- Рафінована соняшникова олія – 4 ст. л.
- Сіль, чорний мелений перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Просіяти борошно, зробити в центрі лунку, влити олію і розмішати. Довести воду до кипіння і відразу ж влити в борошно. Швидко замісити тісто, потім місити його ще 5 хвилин. Накрити рушником і залишити на півгодини.
- Печінка помити і очистити від плівки, розрізати на шматочки.
- Нарізати цибулю кубиком і обсмажити олії до напівготовності. Додати печінку і готувати близько 10 хвилин – до готовності. В кінці посолити і поперчити, дати охолонути.
- Розкачати тісто на посипаній борошном дошці до товщини 1 мм і вирізати за допомогою склянки кружечки.
- Печінку з цибулею пропустити через м'ясорубку. Викласти по столовій ложці отриманої маси на кружечки тіста, а потім защипати краї, формуючи вареники.
- Налити воду в каструлю і довести до кипіння. Додати сіль, 2 лаврові листки і 2 столових ложки соняшникової олії. Викласти вареники в киплячу воду і тут же перемішати дерев'яною ложкою, щоб вареники не прилипли до дна. Довести воду до кипіння ще раз і варимо 2-3 хвилини.
- У цей час покласти на сковороду вершкове масло або бекон і готувати ще хвилину. Вареники акуратно дістати з води і викласти в сковорідку, перемішати.
Корисна порада
Чим більше цибулі ви додасте в начинку, тим соковитіше вийдуть вареники.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами вареників з полуницею . "Сьогодні" також писали, як приготувати ліниві вареники на сніданок .