Вінегрет – це салат з варених овочів, який отримав свою назву завдяки однойменному соусу. До його склад зазвичай входять: буряк, картопля, морква, солоні огірки, цибуля, горошок або квасоля. Іноді в салат додають гриби, квашену капусту і оселедець.
Дивіться відео, як готувати і зберігати салати:
Ми поділимося незвичайним рецептом вінегрету з вареним яйцем і бринзою.
Вінегрет з бринзою і яйцем
Час приготування:
- більше 3-х годин
калорійність:
- 106 ккал на 100 г
Складові:
- Великий буряк – 1 шт.
- Варені яйця – 4 шт.
- Ріпчаста цибуля – 1 шт.
- Бринза (або інший сир) – 150 г
- Мариновані огірки – 2 шт.
- Зелений горошок – 1 банка
- Перець, сіль – за смаком
- Рослинна олія або майонез – до смаку
Спосіб приготування:
- Відварюємо буряк, даємо йому трохи охолонути і нарізаємо дрібними кубиками.
- Так само нарізаємо огірки, сир, цибулю та яйця. Змішуємо всі інгредієнти, заправляємо спеціями і майонезом.
- Ставимо в холодильник години на дві для того, щоб салат настоявся.
Як зварити буряк для салату швидко
Буряк помити, скласти в каструлю з водою і дати йому покипіти 30 хвилин. Потім рідину злити і поставити буряк під струмінь дуже холодної води на 10-15 хвилин. Температурний перепад доведе буряк до готовності. Всього процес займе близько 40-50 хвилин. Крім того, чистити буряк, зварений таким чином, набагато простіше.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати буряк по-корейськи. "Сьогодні" також ділилися рецептом шоколадного торта з буряком.