Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Як приготувати вінегрет з маринованими грибами

Цей салат з варених овочів не тільки порадує своїм смаком, але і принесе користь організму

Вінегрет з грибами
Вінегрет з грибами
Фото: Depositphotos

Різдвяний піст 2019-2020 розпочнеться 28 листопада і закінчиться в Святвечір, 6 січня. Пропонуємо вам оригінальний рецепт пісного вінегрету з додаванням маринованих грибів.

Дивіться відео, як приготувати корисні заправки для салату:

Зелений горошок в страві можна замінити квасолею, а солоні огірки – оливками без кісточок.

Вінегрет з маринованими грибами

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 62 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 1 запечена або відварений буряк
  • 3 солоних огірка
  • 1 морква
  • 3 картоплини
  • 100 г маринованих грибів
  • 100 г зеленого горошку (замороженого)
  • 1/2 шт. червоної цибулини
  • 1 ч.л. лимонного соку

Для заправки:

  • Сіль
  • Оливкова олія
  • Винний оцет

Спосіб приготування:

  1. Буряк попередньо відварити або спекти, охолодити.
  2. Моркву і картоплю теж відварити і остудити.
  3. Зелений горошок відварити в підсоленій воді до готовності і промити крижаною водою. Половинку червоної цибулини нарізати дрібно, скропити лимонним соком і залишити маринуватися на 5-10 хвилин.
  4. Приготувати заправку, змішавши оцет і масло за смаком. Посолити.
  5. Нарізати овочі невеликими кубиками. Гриби теж порізати дрібно, залишивши кілька штук для декору.
  6. Перекласти овочі, гриби, зелений горошок і мариновану цибулю в миску, перемішати, заправити. При необхідності досолити.
  7. Викласти вінегрет на тарілку і прикрасити рештою грибами і зеленню.

Як зварити буряк для вінегрету швидко

Буряк помити, скласти в каструлю з водою і дати їй покипіти 30 хвилин. Потім рідину злити і поставити буряк під струмінь дуже холодної води на 10-15 хвилин. Температурний перепад доведе буряк до готовності. Всього процес займе близько 40-50 хвилин. Крім того, чистити буряк, зварену таким чином, набагато простіше.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати буряк по-корейськи . "Сегодня" також ділилися рецептом шоколадного торта з буряком .

Всі подробиці в спецтемі Осіннє меню

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Загрузка...

Популярні статті

Новини партнерів