Різдвяний піст 2019-2020 розпочнеться 28 листопада і закінчиться в Святвечір, 6 січня. Пропонуємо вам оригінальний рецепт пісного вінегрету з додаванням маринованих грибів.
Дивіться відео, як приготувати корисні заправки для салату:
Зелений горошок в страві можна замінити квасолею, а солоні огірки – оливками без кісточок.
Вінегрет з маринованими грибами
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 62 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 запечена або відварений буряк
- 3 солоних огірка
- 1 морква
- 3 картоплини
- 100 г маринованих грибів
- 100 г зеленого горошку (замороженого)
- 1/2 шт. червоної цибулини
- 1 ч.л. лимонного соку
Для заправки:
- Сіль
- Оливкова олія
- Винний оцет
Спосіб приготування:
- Буряк попередньо відварити або спекти, охолодити.
- Моркву і картоплю теж відварити і остудити.
- Зелений горошок відварити в підсоленій воді до готовності і промити крижаною водою. Половинку червоної цибулини нарізати дрібно, скропити лимонним соком і залишити маринуватися на 5-10 хвилин.
- Приготувати заправку, змішавши оцет і масло за смаком. Посолити.
- Нарізати овочі невеликими кубиками. Гриби теж порізати дрібно, залишивши кілька штук для декору.
- Перекласти овочі, гриби, зелений горошок і мариновану цибулю в миску, перемішати, заправити. При необхідності досолити.
- Викласти вінегрет на тарілку і прикрасити рештою грибами і зеленню.
Як зварити буряк для вінегрету швидко
Буряк помити, скласти в каструлю з водою і дати їй покипіти 30 хвилин. Потім рідину злити і поставити буряк під струмінь дуже холодної води на 10-15 хвилин. Температурний перепад доведе буряк до готовності. Всього процес займе близько 40-50 хвилин. Крім того, чистити буряк, зварену таким чином, набагато простіше.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати буряк по-корейськи . "Сегодня" також ділилися рецептом шоколадного торта з буряком .