Приготування абрикосового вина в домашніх умовах має кілька секретів. Перший – збирати плоди потрібно тоді, коли вони вже почнуть падати на землю. Якщо вам попадаються гнилі або червиві, викиньте їх – вони тільки зіпсують напій.
Другий секрет – не мийте фрукти. Замість цього протріть кожен абрикос чистою ганчіркою. Якщо плоди помити, вони не "заграють", а згниють.
Рецепт вина з абрикосів
Час приготування:
- більше 3-х годин
Калорійність:
- 46 ккал на 100 г
Складові:
- 3 кг абрикосів
- 3 кг цукру
- 10 л цукру
Спосіб приготування:
- Протерти абрикоси сухою ганчіркою, очистити від кісточок. Шкірку зберегти.
- Очищені плоди розім'яти до отримання однорідної рідкої маси, скласти в об'ємну ємність з широкою шийкою (каструлю або миску).
- Влити теплу (25-30 ° C) воду і всипати 1,5 кг цукру, перемішати.
- Накрити ємність марлею, поставити на 4-5 днів у тепле темне місце. Щоб сусло на скисло, 2-3 рази на добу перемішувати чистою рукою або дерев'яною паличкою, втоплюючи всередину мезгу – шкірку і м'якоть. Через 8-20 годин повинні з'явитися перші ознаки бродіння: піна і шипіння.
- Забродивший абрикосовий сік злити з осаду. Мезгу (м'якоть) віджати через марлю, отриману рідину змішати з соком, додати 500 г цукру. Перемішати.
- Перелити сусло в ємність для бродіння, наповнюючи бутель максимум на 2/3 об'єму, щоб залишився простір для вуглекислого газу і піни. Встановити гідрозатвор або латексну рукавичку з дірочкою в пальці (проколоти голкою).
- Поставити посудину на 25-60 днів в темне місце з температурою 18-28 ° C для бродіння. Через 5 днів після установки гідрозатвора додати 500 г цукру. Для цього злити 200-250 мл соку, розвести в ньому цукор, готовий сироп вилити назад і закрити гідрозатвором. Ще через 5 днів повторити процедуру, додавши цукор, що залишився (500 г).
- Якщо бродіння не припиняється через 50 днів, щоб не з'явилася гіркота, злийте вино з осаду і поставте бродити під водяний затвор.
- Коли активне бродіння закінчиться (ознаки: гідрозатвор кілька днів не булькає, рукавичка здулася, сусло освітлилось, на дні випав осад), злити молоде домашнє абрикосове вино з осаду через тонку трубочку в іншу ємність.
- Спробувати на смак, можна всипати більше цукру для підвищення солодкості або зробити більш міцним, додавши спирт (горілку), приблизно 2-15% від обсягу. Кріплене вино з абрикосів буде краще зберігатися, але смак у нього різкіше.
- Ємності для витримки наповнити вином по вінця (бажано, щоб уникнути контакту з киснем), герметично закупорити (якщо додавався цукор на попередньому етапі, то спочатку 7-10 днів тримати під водяним затором на випадок повторного бродіння).
- Перенести в холодильник, підвал або інше приміщення з температурою 5-12 ° C, залишити на 2-4 місяці для дозрівання. Цього часу достатньо, щоб вино настоялося і стало смачніше.
- При появі осаду 2-5 см (спочатку кожні 15-20 днів, потім рідше) фільтрувати напій, переливаючи його в іншу ємність.
Як визначити готовність вина
Абрикосове вино вважається готовим, якщо осад більше не з'являється. В цьому випадку вино можна розлити в пляшки для зберігання або залишити в тій же ємності.
Дивіться відео, як зробити вино з полуниці:
Нагадаємо, раніше Сьогодні.Lifestyle писали, як приготувати пиріг з сиром і абрикосами . Ми також розповідали, як приготувати абрикосовий джем .