Головна Сьогодні

Як приготувати вишню у власному соку на зиму

Вишню на зиму можна заготовляти з кісточками і без

Вишня на зиму у власному соку – одна з найпростіших заготовок. Для неї потрібні стиглі, свіжі і досить великі ягоди. А ось виймати з них кісточки чи ні – вже справа смаку.

Рецепт вишні у власному соку без цукру передбачає процедуру стерилізації. Кількість ягід береться за смаком, але важливо, щоб вони заповнювали не менше 2/3 банки. Якщо вишень буде менше, заготівля буде на смак як компот.

Вишня у власному соку без кісточок

Вишня у власному соку
Вишня у власному соку
Фото: Depositphotos

Складові:

  • Вишня, очищена від кісточок

Спосіб приготування:

  1. Очищені ягоди розкладіть у чисті та простерилізовані банки по самі вінця, прикрийте кришками.
  2. Поставте банки у велику широку каструлю, попередньо застеливши дно і стінки рушником або шматком тканини.
  3. Налийте в каструлю воду. Рідина повинна не доходити 1 см до країв банки, щоб при кипінні вода не потрапляла всередину.
  4. Увімкніть вогонь і тримайте каструлю з банками на вогні в середньому 30-35 хвилин. Ягоди поступово будуть виділяти сік і осідати. Коли ви побачите, що це сталося – відкрийте кришки і підсипте в банки свіжі ягоди до країв. Повторюйте до тих пір, поки вміст банок не перестане осідати.
  5. Відразу ж вимкніть вогонь, дістаньте гарячі банки з каструлі, закрутіть кришками і дайте банкам охолонути догори дном, закутавши в щось тепле.

Дивіться відео, як легко і швидко очистити ягоди від кісточок:

Вишня у власному соку з кісточками

Вишня з кісточками на зиму
Вишня з кісточками на зиму
Фото: Depositphotos

Складові:

  • Свіжа вишня

Спосіб приготування:

  1. Ягоди перебрати, гнилі викинути, з якісних прибрати гілочки і вимити.
  2. У стерилізовану тару додати вимиті вишні.
  3. Закип'ятити воду і залити нею банки з ягодами.
  4. Прикрити кришками вишню у власному соку з кісточками і поставити в каструлю стерилізувати. Вода в каструлі повинна досягати "плічок", а час процедури залежить від розміру банки. На банку місткістю 500 мл потрібно буде чверть години, на літрову – третину години.
  5. Дістати банки спеціальними щипцями і герметично закупорити кришкою.

Вишня без кісточок у власному соку з цукром без стерилізації

Вишня з цукром у власному соку
Вишня з цукром у власному соку
Фото: Pixabay

Складові:

  • 1 кг вишень
  • 300 г цукру

Спосіб приготування:

  1. Переберіть ягоди вишні. Ретельно вимийте їх, не дуже натискаючи, і видаліть кісточки.
  2. Складіть готову м'якоть в каструлю, засипте цукром, доведіть до кипіння, зніміть з вогню і, розфасувавши по чистих, стерилізованих банках, закрийте кришками.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом лимонаду з вишнею. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як приготувати швидкий вишневий лікер.

Всі подробиці в спецтемі Заготовки на зиму: покрокові рецепти

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти