Вишня на зиму у власному соку – одна з найпростіших заготовок. Для неї потрібні стиглі, свіжі і досить великі ягоди. А ось виймати з них кісточки чи ні – вже справа смаку.
Рецепт вишні у власному соку без цукру передбачає процедуру стерилізації. Кількість ягід береться за смаком, але важливо, щоб вони заповнювали не менше 2/3 банки. Якщо вишень буде менше, заготівля буде на смак як компот.
Вишня у власному соку без кісточок
Складові:
- Вишня, очищена від кісточок
Спосіб приготування:
- Очищені ягоди розкладіть у чисті та простерилізовані банки по самі вінця, прикрийте кришками.
- Поставте банки у велику широку каструлю, попередньо застеливши дно і стінки рушником або шматком тканини.
- Налийте в каструлю воду. Рідина повинна не доходити 1 см до країв банки, щоб при кипінні вода не потрапляла всередину.
- Увімкніть вогонь і тримайте каструлю з банками на вогні в середньому 30-35 хвилин. Ягоди поступово будуть виділяти сік і осідати. Коли ви побачите, що це сталося – відкрийте кришки і підсипте в банки свіжі ягоди до країв. Повторюйте до тих пір, поки вміст банок не перестане осідати.
- Відразу ж вимкніть вогонь, дістаньте гарячі банки з каструлі, закрутіть кришками і дайте банкам охолонути догори дном, закутавши в щось тепле.
Дивіться відео, як легко і швидко очистити ягоди від кісточок:
Вишня у власному соку з кісточками
Складові:
- Свіжа вишня
Спосіб приготування:
- Ягоди перебрати, гнилі викинути, з якісних прибрати гілочки і вимити.
- У стерилізовану тару додати вимиті вишні.
- Закип'ятити воду і залити нею банки з ягодами.
- Прикрити кришками вишню у власному соку з кісточками і поставити в каструлю стерилізувати. Вода в каструлі повинна досягати "плічок", а час процедури залежить від розміру банки. На банку місткістю 500 мл потрібно буде чверть години, на літрову – третину години.
- Дістати банки спеціальними щипцями і герметично закупорити кришкою.
Вишня без кісточок у власному соку з цукром без стерилізації
Складові:
- 1 кг вишень
- 300 г цукру
Спосіб приготування:
- Переберіть ягоди вишні. Ретельно вимийте їх, не дуже натискаючи, і видаліть кісточки.
- Складіть готову м'якоть в каструлю, засипте цукром, доведіть до кипіння, зніміть з вогню і, розфасувавши по чистих, стерилізованих банках, закрийте кришками.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом лимонаду з вишнею. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як приготувати швидкий вишневий лікер.