Курячий паприкаш – класична страва австрійської та угорської кухні. Для його приготування використовуються курячі грудки або ніжки, які тушкуються в томатному соусі з додаванням меленої солодкої паприки.
Паприкаш з курки подають з галушками або макаронними виробами. В Угорщині курячий паприкаш їдять з тархонею і зеленим салатом.
Паприкаш з курячих ніжок
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 189 ккал на 100 г
Складові:
- 8 великих ніжок курчати
- Сіль
- 2 ст. л. меленої солодкої паприки
- 6 ст. л. олії або 150 г копченого сала
- 4 солодких перці
- 4 помідори
- 4 цибулини
- 1 ч. л. гострої пасти паприки
- 300 г сметани
- 2-3 ч. л. борошна
Спосіб приготування:
- З курячих ніжок зняти шкіру, розрізати на дві частини, натерти столовою ложкою солі.
- Цибулю дрібно нарізати. На середньому вогні обсмажити на олії (або на тонко нарізаному салі). Посипати чайною ложкою солі, влити 300 мл води і за 10-15 хвилин дати воді випаруватися.
- Покласти на цибулю курячі ніжки і обсмажувати, поки не побіліють.
- Посипати червоним перцем, перемішати, влити 400-500 мл води.
- Додати дрібно нарізаний солодкий перець, помідори і перцеву пасту. Коли вміст сковороди закипить, зменшити вогонь, накрити кришкою і тушкувати близько години, поки м'ясо не стане м'яким.
- Змішати сметану з борошном, додати в сковороду, перемішати і готувати ще 2-3 хвилини.
Корисна порада
Якщо у вас немає пасти з паприки, додайте чайну ложку гострого червоного перцю.
Дивіться відео, як приготувати курячі мафіни:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом угорського гуляшу з телятини , а також писали, як приготувати угорські млинчики Гунделя .