Домашнє морозиво з трьох інгредієнтів – це цілком реально. Вам знадобляться: чорна смородина, сметана і дрібний цукор. Якщо у вас немає свіжих ягід, можна взяти заморожені з торішніх запасів.
А замість спеціальних пластикових форм підійдуть одноразові стаканчики і дерев'яні палички для морозива.
Морозиво зі смородини і сметани
Час приготування:
- більше 3-х годин
Калорійність:
- 184 ккал
Складові:
- 300 г чорної смородини
- 300 г сметани
- 5 ст. л. цукру
Спосіб приготування:
- Ягоди перебрати і добре помити. Обдати окропом, щоб вони випустили більше соку.
- Подрібнити чорну смородину за допомогою блендера. За бажанням пропустити через сито, щоб вийшло чисте пюре без шкірки.
- Додати сметану і цукор. Ретельно перемішати, спробувати, при необхідності додати більше цукру.
- Розлити суміш по формах і вставити палички.
- Поставити в морозилку на 3-4 години до повного застигання.
- Готове морозиво дістати з формочок, зануривши їх попередньо в гарячу воду на кілька секунд.
Корисна порада
Замість сметани можна використовувати натуральний йогурт, а цукор замінити медом за смаком.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати фруктовий лід "Космополітен" . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом морозива з банана і шоколаду .