Страви з дині дуже різноманітні. Її ароматну м'якоть додають у салати, роблять з неї супи, закуски і навіть випічку. Варення з дині – оригінальний рецепт заготовки, що допоможе приємно здивувати ваших гостей взимку.
Динне варення готове, коли пропадає пінка, а сироп стає прозорим. Також на готовність перевірити можна, якщо капнути на блюдце: готове варення не розтікається. Не зберігайте заготовку довше 1 року – вона втрачає смакові якості і вітаміни.
Варення з дині на зиму
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 238 ккал на 100 г
Складові:
- 1 кг м'якоті дині
- 1 кг цукру
- 1 л води
Спосіб приготування:
- Диню помити і очистити від шкірки і насіння.
- Зварити цукровий сироп, потім покласти в нього шматочки дині. Це досить ніжний продукт, тому він легко розварюється.
- Довести до кипіння, зменшити вогонь до самого мінімуму і варити приблизно 1,5 години.
Корисна порада
У це варення можна додати м'яту, а також цілі ягоди, наприклад, чорницю, незадовго до закінчення варіння. Можна також зробити і мікс: зварити відразу в цукровому сиропі диню з кавуном.
Дивіться відео, як вибрати смачну і солодку диню:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами страв із замороженої дині, а також писали, як зробити закуску з дині і шинки.