Домашня гранола відрізняється від мюслів тим, що вівсяні пластівці для її приготування попередньо запікають у духовці з медом, горіхами і сухофруктами. Зазвичай гранолу подають на сніданок разом з йогуртом, кефіром, молоком або соком.
Дивіться відео, яким має бути ідеальний сніданок:
Крім цього, вона добре поєднується з сиром, свіжими фруктами і ягодами; її можна додавати до печива або використовувати як основу для солодких тартів. У щільно закритій ємності домашня гранола зберігатиметься близько двох тижнів.
Домашня гранола з вівсянки з горіхами і сухофруктами
Час приготування: 1 година
Інгредієнти:
- 2 чашки вівсяних пластівців
- 1 чашка міксу горіхів і насіння
- 1 чашка сухофруктів
- 3 ст.л. рідкого меду
- 3-4 столові ложки апельсинового соку або води
- 2 ст.л. оливкової або соняшникової олії
Спосіб приготування:
- Горіхи крупно порубати і змішати з вівсяними пластівцями в мисці. За бажанням додати насіння (буде достатньо кількох столових ложок).
- З'єднати в чашці мед, апельсиновий сік і рослинну олію.
- Додати рідку суміш в миску з вівсяними пластівцями і добре перемішати. Суміш вийде злегка вологою.
- Деко застелити пергаментним папером. Викласти гранолу рівним шаром і відправити в розігріту до 160 °С духовку на 30 хвилин або до появи золотистого кольору.
- Кожні 5 хвилин гранолу потрібно перемішувати, щоб вона пропеклась рівномірно. За 10 хвилин до кінця приготування додати помиті і обсушені сухофрукти.
- Дістати гранолу, повністю остудити і пересипати в банку або контейнер, що щільно закривається.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом мюслів з ягодами від Лізи Глінської. "Сьогодні" також розповідали, чим небезпечні покупні батончики-мюслі.
Читайте також: