Головна Сьогодні

Як приготувати смачні салати на зиму з кабачків

З кабачків виходять дуже смачні салати, які без проблем можуть зберігатися всю зиму

Салати на зиму з кабачків допоможуть урізноманітнити ваш раціон в холодну пору року. Вони хороші тим, що не вимагають подальшої обробки, їх відразу можна подавати до столу.

Завдяки своєму нейтральному смаку кабачки відмінно поєднуються з різними овочами: помідорами, болгарським перцем, морквою, огірками, цибулею і часником.

Салат на зиму з кабачками, помідорами і перцем

Салати на зиму з кабачків
Салати на зиму з кабачків
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

  • 1 кг очищених кабачків
  • 1,5 кг помідорів
  • 4 болгарських перцю
  • 5-6 зубчиків часнику
  • 100 г цукру
  • 1 ст. л. кухонної солі
  • 1 ст. л. оцту 9%
  • 1 ст. л. олії

Спосіб приготування:

  1. Кабачки нарізати кубиками середнього розміру (1,5-2 см).
  2. Помідори нарізати середніми кубиками.
  3. Болгарський перець очистити від насіння і нарізати квадратиками.
  4. Нарізані помідори покласти в каструлю і поставити на плиту. Додати цукор і сіль, акуратно перемішати. Довести до кипіння і варити помідори 10 хвилин, періодично перемішуючи.
  5. Потім додати кабачки і перець. Влити олію, перемішати. Довести до кипіння, варити овочі 30 хвилин. За 15 хвилин до готовності додати рубаний або пропущений через прес часник. Періодично акуратно помішувати.
  6. За 1-2 хвилини до готовності додати оцет і відразу ж накрити кришкою. Довести до кипіння і зняти з вогню.
  7. Розлити в гарячому вигляді по стерилізованих банках і закрити простерилізованих кришками. Вийде 3 банки, об'ємом 0,45 л.
  8. Закупорені банки відразу перевернути догори дном, укутати і залишити до повного охолодження.

Салат на зиму з рисом і кабачками

Салат з рисом і кабачками на зиму
Салат з рисом і кабачками на зиму
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

  • 1 склянка (250 мл) рису
  • 500 мл води
  • 600 г цибулі
  • 180 мл олії
  • 600 г моркви
  • 600 г болгарського перцю (вага очищених овочів)
  • 1 кг 300 г помідорів
  • 2,5 ст. л. солі
  • 2,5 ст. л. цукру
  • 2,5 кг кабачків (вага очищених овочів)
  • 5 зубчиків часнику
  • 3 ст. л. оцту 9%

Дивіться відео, як вибирати кабачкову ікру:

Спосіб приготування:

  1. Промийте рис, викладіть в каструлю і залийте водою. Доведіть до кипіння на середньому вогні і варіть кілька хвилин. Зніміть з вогню і залиште під кришкою, поки готуєте все інше. Крупа повинна бути злегка недовареною.
  2. Наріжте цибулю невеликими смужками і викладіть на сковороду з розігрітою олією. Обсмажуйте близько 10 хвилин на помірному вогні до напівпрозорості. Всипте моркву, натерту на крупній тертці, і готуйте ще 10 хвилин.
  3. Наріжте перець кубиками і викладіть в сковороду. Тушкуйте 10 хвилин. Помідори розділіть на невеликі шматочки і помістіть в окрему велику каструлю. Викладіть туди зажарку і поставте на вогонь замість сковороди.
  4. Приправте овочі сіллю і цукром і тушкуйте, поки помідори не дадуть сік. Очищені від шкірки і насіння кабачки наріжте кубиками і викладіть в каструлю.
  5. Хвилин через 15 додайте крупу, подрібнений часник і оцет. Якщо в рисі залишилася вода, злийте її. Перемішайте і готуйте ще пару хвилин. Розподіліть салат по банках і закатайте.
  6. Тримайте заготовку в сухому і прохолодному місці подалі від сонячних променів.

Салат "Кабачки по-корейськи" на зиму

Кабачки по-корейськи з морквою
Кабачки по-корейськи з морквою
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • 1 молодий кабачок
  • 1 морква
  • 1 огірок
  • 1/2 солодкого перцю
  • Парасольки кропу – за смаком
  • Кінза або інша зелень – за смаком
  • 2/3 склянки яблучного оцту
  • 2/3 склянки олії
  • 2 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ст. л. цукру

Спосіб приготування:

  1. Натерти кабачок і моркву на тертці для корейської моркви.
  2. Огірки і перець нарізати тонкою соломкою.
  3. Перемішати овочі, додати дрібно посічену кінзу і суцвіття кропу без твердих стебел.
  4. Розкласти овочеву суміш в чисті банки. Якщо ви будете заготовляти салат на зиму, то банки і кришки потрібно простерилізувати.
  5. Для заправки змішати оцет, олію, соєвий соус і цукор. Якщо оцту додати менше, то маринуватися салат буде довше.
  6. Залити банки заправкою, закрити кришками, струсити. Якщо ви плануєте їсти салат відразу, залиште його на 5-6 годин в холодильнику.
  7. Для консервування салату прикрити літрові банки кришками і стерилізувати 40 хвилин. Закатати, перевернути догори дном на рушник і дати повністю охолонути.
  8. Зберігати кабачки по-корейськи в прохолодному місці.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як заморозити баклажани на зиму . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами заготовок з кабачків .

Всі подробиці в спецтемі Заготовки на зиму: покрокові рецепти

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти