I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як заготовити смачні салати з рисом на зиму: ТОП-6 рецептів

Кращі рецепти салатів з рисом на зиму

Салат на зиму з рисом – це відмінна домашня заготовка. Вона виручить, якщо вам потрібно буде терміново приготувати смачну вечерю.

Салати з рисом і овочами можна подавати як самостійну страву, використовувати в якості доповнення до вареної картоплі або запеченого м'яса. Час приготування будь-якого салату з рисом на зиму – близько години.

Реклама

Салат з рисом на зиму "Лінивий плов"

Складові:

  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Рис – 1 склянка
  • Олія – 100 мл

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Вимити болгарський перець, видалити насіння. Нарізати овоч дрібними кубиками.
  2. Очистити і нарізати дрібними кубиками ріпчасту цибулю.
  3. Очистити і натерти на тертці моркву.
  4. Рис залити 2,5 склянками води. Довести воду до кипіння. Зменшити вогонь і варити рис 25 хвилин.
  5. На сковороду викласти всі підготовлені овочі, налити олію. Обсмажити овочі буквально 1-2 хвилини. Зверху на овочі викласти рис, додати відразу ж томатну пасту.
  6. Все добре перемішати. Тушкувати все разом на помірному вогні 10 хвилин.
  7. Вимити і простерилізувати скляну 0,5 л банку. Викласти в неї салат.
  8. Закрити і зберігати салат в темному і прохолодному місці.

Дивиться відео з рецептами смачних заготовок від Олексія Суханова:

Салат з рисом на зиму без оцту

Складові:

Реклама
  • Помідори – 3 кг
  • Цибуля – 1 кг
  • Перець – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Круглий рис – 200 г
  • Рослинна олія – 0,5 л
  • Сіль – 1 ст.л. без гірки
  • Цукор – 1 ст.л. або за смаком

Спосіб приготування:

  1. Помідори та моркву пропустити через м'ясорубку.
  2. Цибулю і перець дрібно порізати. Рис добре промити.
  3. У велику емальований посуд вилити олію, покласти сіль і цукор.
  4. Потім викласти підготовлені овочі і рис.
  5. Довести все до кипіння і варити протягом години на слабкому вогні. Періодично помішувати, щоб салат не пригорів.
  6. Готовий салат в гарячому вигляді розкласти по банках.

Салат з рису на зиму
Салат з рису на зиму

Салат з рисом на зиму без перцю

Складові:

  • Кабачки – 3 шт.
  • Часник – 4 зубчики
  • Морква – 1 шт.
  • Рис білий – 100 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 30 г
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.

Спосіб приготування:

  1. Рис промити, залити 5 склянками води і варити до напівготовності. Потім викласти в друшляк, промити водою.
  2. Кабачки помити, зняти шкірку і порізати кубиками. Цибулю нарізати кубиками, часник порубати ножем, моркву натерти на крупній тертці.
  3. Обсмажити в сковороді на олії моркву з цибулею протягом 5 хвилин.
  4. Додати кабачки, томатну пасту, сіль, цукровий пісок і мелений перець. Перемішати, накрити сковорідку кришкою і тушкувати 30 хвилин. За 5 хвилин до закінчення приготування покласти в салат рис і порізаний часник.
  5. Розкласти гарячий салат по стерилізованим банкам, закатати прокип'яченими кришками і перевернути догори дном. Накрити ковдрою і дати охолонути протягом 18 годин. Сховатина зберігання до вживання.

Салат на зиму з рисом, перцем і помідорами

Складові:

  • Морква – 1 кг
  • Цибуля – 1 кг
  • Болгарський перець – 1 кг
  • Помідори – 1 кг
  • Рис – 1 склянка
  • Рослинна олія -350 мл
  • Оцет – 0,5 склянки
  • Кухонна сіль – 1,5 ст.л.
  • Цукор – 1 ст.л.

Спосіб приготування:

  1. Овочі добре помити і почистити.
  2. Рис промити і відварити 7-10 хвилин в підсоленій воді в співвідношенні 1: 3.
  3. Відварений рис промити під холодною водою, щоб він залишився розсипчастим.
  4. Моркву натерти. У велику ємність покласти моркву, влити олію, додати сіль, цукор і оцет.
  5. Тушкувати або обсмажувати на сильному вогні 10 хвилин.
  6. За цей час нарізати цибулю, додати його до моркви і тушкувати ще 5 хвилин.
  7. Додати нарізаний перець і тушкувати ще 5 хвилин.
  8. Довільно нарізати помідори, додати до інших овочів, тушкувати ще 5 хвилин.
  9. Всипати відварений рис, тушкувати разом 30 хвилин, періодично помішуючи.
  10. Банки добре помити і стерилізувати. Розкласти салат по банках і закатати. Із зазначених інгредієнтів виходить 10 баночок по 0,5 л або 5 літрових.

Салат з рисом і кабачками на зиму
Салат з рисом і кабачками на зиму

Салат з рисом і капустою на зиму

Складові:

  • Рис – 100 г
  • Капуста білокачанна – 300 г
  • Помідори – 200 г
  • Морква – 80 г
  • Цибуля ріпчаста – 80 г
  • Рослинна олія – 50 мл
  • Оцет – 40 мл
  • Сіль – 2,5 г
  • Цукор 2,5 – г
  • Часник – 5 г

Спосіб приготування:

  1. Цибулю і моркву почистити, помити під проточною водою, цибулю нарізати півкільцями, моркву – кубиками. Капусту тонко нашаткувати. Помідори помити, нарізати великими кубиками. Часник очистити, подрібнити ножем.
  2. Обсмажити цибулю і моркву на олії до м'якості, потім викласти капусту, накрити кришкою, тушкувати протягом 15 хвилин, періодично помішуючи інгредієнти, після чого додати помідори і продовжувати тушкувати ще 15 хвилин.
  3. За цей час з овочів виділиться досить соку. Викласти до овочів рис, додати цукор, сіль і часник, готувати під закритою кришкою на середньому вогні протягом 20 хвилин, за необхідності додати окріп.
  4. В кінці додати оцет, потримати на вогні 1-2 хвилини і розкласти салат по попередньо стерилізованим банкам. Закрити заготовки герметично, зберігати в погребі.

Салат з рисом на зиму з томатною пастою

Складові:

  • Круглий рис – 1 склянка
  • Томатна паста – 100 г
  • Солодкий перець – 300 г
  • Ріпчаста цибуля – 300 г
  • Морква – 200 г
  • Сіль – 20 г
  • Цукор – 10 г
  • Оцет – 1 ст.л.
  • Рослинна олія – 150 г

Спосіб приготування:

  1. Дрібно посікти цибулю, натерти моркву і нарізати солодкий перець.
  2. Покласти овочі в каструлю, посолити їх, додати цукор і олію. Тушкувати овочі 20 хвилин на повільному вогні.
  3. Рис відварити майже до готовності, покласти в сито, щоб з нього стекла вода.
  4. Додати до овочів рис і томатну пасту. Тушкувати салат ще 15 хвилин і влити оцет. Перемішати, довести до кипіння і відразу вимкнути.
  5. Перекласти салат в підготовлені банки і закрити кришками.

Рисовий салат на зиму
Рисовий салат на зиму

Нагадаємо, раніше ми писали, як заготовити кабачки на зиму . Крім цього, Сьогодні.Lifestyle ділилися секретами консервації редису .

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти