Головна Сьогодні

Як заготовити смачні салати з рисом на зиму: ТОП-6 рецептів

Кращі рецепти салатів з рисом на зиму

Салат на зиму з рисом – це відмінна домашня заготовка. Вона виручить, якщо вам потрібно буде терміново приготувати смачну вечерю.

Салати з рисом і овочами можна подавати як самостійну страву, використовувати в якості доповнення до вареної картоплі або запеченого м'яса. Час приготування будь-якого салату з рисом на зиму – близько години.

Салат з рисом на зиму "Лінивий плов"

Складові:

  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Рис – 1 склянка
  • Олія – 100 мл

Спосіб приготування:

  1. Вимити болгарський перець, видалити насіння. Нарізати овоч дрібними кубиками.
  2. Очистити і нарізати дрібними кубиками ріпчасту цибулю.
  3. Очистити і натерти на тертці моркву.
  4. Рис залити 2,5 склянками води. Довести воду до кипіння. Зменшити вогонь і варити рис 25 хвилин.
  5. На сковороду викласти всі підготовлені овочі, налити олію. Обсмажити овочі буквально 1-2 хвилини. Зверху на овочі викласти рис, додати відразу ж томатну пасту.
  6. Все добре перемішати. Тушкувати все разом на помірному вогні 10 хвилин.
  7. Вимити і простерилізувати скляну 0,5 л банку. Викласти в неї салат.
  8. Закрити і зберігати салат в темному і прохолодному місці.

Дивиться відео з рецептами смачних заготовок від Олексія Суханова:

Салат з рисом на зиму без оцту

Складові:

  • Помідори – 3 кг
  • Цибуля – 1 кг
  • Перець – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Круглий рис – 200 г
  • Рослинна олія – 0,5 л
  • Сіль – 1 ст.л. без гірки
  • Цукор – 1 ст.л. або за смаком

Спосіб приготування:

  1. Помідори та моркву пропустити через м'ясорубку.
  2. Цибулю і перець дрібно порізати. Рис добре промити.
  3. У велику емальований посуд вилити олію, покласти сіль і цукор.
  4. Потім викласти підготовлені овочі і рис.
  5. Довести все до кипіння і варити протягом години на слабкому вогні. Періодично помішувати, щоб салат не пригорів.
  6. Готовий салат в гарячому вигляді розкласти по банках.

Салат з рису на зиму
Салат з рису на зиму
Фото: Depositphotos

Салат з рисом на зиму без перцю

Складові:

  • Кабачки – 3 шт.
  • Часник – 4 зубчики
  • Морква – 1 шт.
  • Рис білий – 100 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 30 г
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.

Спосіб приготування:

  1. Рис промити, залити 5 склянками води і варити до напівготовності. Потім викласти в друшляк, промити водою.
  2. Кабачки помити, зняти шкірку і порізати кубиками. Цибулю нарізати кубиками, часник порубати ножем, моркву натерти на крупній тертці.
  3. Обсмажити в сковороді на олії моркву з цибулею протягом 5 хвилин.
  4. Додати кабачки, томатну пасту, сіль, цукровий пісок і мелений перець. Перемішати, накрити сковорідку кришкою і тушкувати 30 хвилин. За 5 хвилин до закінчення приготування покласти в салат рис і порізаний часник.
  5. Розкласти гарячий салат по стерилізованим банкам, закатати прокип'яченими кришками і перевернути догори дном. Накрити ковдрою і дати охолонути протягом 18 годин. Сховатина зберігання до вживання.

Салат на зиму з рисом, перцем і помідорами

Складові:

  • Морква – 1 кг
  • Цибуля – 1 кг
  • Болгарський перець – 1 кг
  • Помідори – 1 кг
  • Рис – 1 склянка
  • Рослинна олія -350 мл
  • Оцет – 0,5 склянки
  • Кухонна сіль – 1,5 ст.л.
  • Цукор – 1 ст.л.

Спосіб приготування:

  1. Овочі добре помити і почистити.
  2. Рис промити і відварити 7-10 хвилин в підсоленій воді в співвідношенні 1: 3.
  3. Відварений рис промити під холодною водою, щоб він залишився розсипчастим.
  4. Моркву натерти. У велику ємність покласти моркву, влити олію, додати сіль, цукор і оцет.
  5. Тушкувати або обсмажувати на сильному вогні 10 хвилин.
  6. За цей час нарізати цибулю, додати його до моркви і тушкувати ще 5 хвилин.
  7. Додати нарізаний перець і тушкувати ще 5 хвилин.
  8. Довільно нарізати помідори, додати до інших овочів, тушкувати ще 5 хвилин.
  9. Всипати відварений рис, тушкувати разом 30 хвилин, періодично помішуючи.
  10. Банки добре помити і стерилізувати. Розкласти салат по банках і закатати. Із зазначених інгредієнтів виходить 10 баночок по 0,5 л або 5 літрових.

Салат з рисом і кабачками на зиму
Салат з рисом і кабачками на зиму
Фото: Depositphotos

Салат з рисом і капустою на зиму

Складові:

  • Рис – 100 г
  • Капуста білокачанна – 300 г
  • Помідори – 200 г
  • Морква – 80 г
  • Цибуля ріпчаста – 80 г
  • Рослинна олія – 50 мл
  • Оцет – 40 мл
  • Сіль – 2,5 г
  • Цукор 2,5 – г
  • Часник – 5 г

Спосіб приготування:

  1. Цибулю і моркву почистити, помити під проточною водою, цибулю нарізати півкільцями, моркву – кубиками. Капусту тонко нашаткувати. Помідори помити, нарізати великими кубиками. Часник очистити, подрібнити ножем.
  2. Обсмажити цибулю і моркву на олії до м'якості, потім викласти капусту, накрити кришкою, тушкувати протягом 15 хвилин, періодично помішуючи інгредієнти, після чого додати помідори і продовжувати тушкувати ще 15 хвилин.
  3. За цей час з овочів виділиться досить соку. Викласти до овочів рис, додати цукор, сіль і часник, готувати під закритою кришкою на середньому вогні протягом 20 хвилин, за необхідності додати окріп.
  4. В кінці додати оцет, потримати на вогні 1-2 хвилини і розкласти салат по попередньо стерилізованим банкам. Закрити заготовки герметично, зберігати в погребі.

Салат з рисом на зиму з томатною пастою

Складові:

  • Круглий рис – 1 склянка
  • Томатна паста – 100 г
  • Солодкий перець – 300 г
  • Ріпчаста цибуля – 300 г
  • Морква – 200 г
  • Сіль – 20 г
  • Цукор – 10 г
  • Оцет – 1 ст.л.
  • Рослинна олія – 150 г

Спосіб приготування:

  1. Дрібно посікти цибулю, натерти моркву і нарізати солодкий перець.
  2. Покласти овочі в каструлю, посолити їх, додати цукор і олію. Тушкувати овочі 20 хвилин на повільному вогні.
  3. Рис відварити майже до готовності, покласти в сито, щоб з нього стекла вода.
  4. Додати до овочів рис і томатну пасту. Тушкувати салат ще 15 хвилин і влити оцет. Перемішати, довести до кипіння і відразу вимкнути.
  5. Перекласти салат в підготовлені банки і закрити кришками.

Рисовий салат на зиму
Рисовий салат на зиму
Фото: Depositphotos

Нагадаємо, раніше ми писали, як заготовити кабачки на зиму . Крім цього, Сьогодні.Lifestyle ділилися секретами консервації редису .

Всі подробиці в спецтемі Заготовки на зиму: покрокові рецепти

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти