Готове листкове тісто дуже зручне у використанні: його досить розморозити, розкачати і наповнити начинкою, а потім запекти в духовці.
Дивіться відео, як приготувати заливний пиріг:
Ми поділимося рецептами несолодких пиріжків з листкового тіста, які можна приготувати на сніданок або полуденок.
Слойки з грибами в духовці
Час приготування:
- 1 година
Інгредієнти:
- Готове листкове тісто – 300 г
- Печериці або білі гриби – 200 г
- Перець солодкий – 2 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Маслини чорні без кісточок – 15-20 шт.
- Вершкове масло – 50 г
- Вершковий сир – 50 г
- Свіже листя коріандру – 1 жменя
- Сіль, мелений перець
- Рослинна олія – 2 ст.л.
- Молоко – для змазування
Спосіб приготування:
- На сильному вогні під кришкою посмажити в олії перець. Шкірочка повинна сильно потемніти, а сам перець злегка розм'якшитись.
- Дістати перець, очистити від шкірки і вичистити насіння. Нарізати короткими смужками.
- Окремо в розігріте вершкове масло покласти нарізану півкільцями цибулю. Смажити на середньому вогні близько 10 хвилин. Цибуля повинна стати коричнево-золотистою.
- Додати очищені і нарізані гриби і продовжувати смажити. Через 4-5 хвилин додати в сковорідку з грибами і цибулею нарізані кільцями оливки, перець, посолити і поперчити суміш. Смажити на слабкому вогні ще 2-3 хвилини.
- Посипати нарубаним коріандром і перемішати. Дати охолонути.
- Розморожене листкове тісто розкачати в пласт і нарізати на квадрати зі стороною 10 см.
- У центр кожного квадрата покласти столову ложку грибної начинки. Зверху втиснути невеликий шматочок сиру.
- Взяти квадрат за протилежного краю і, склавши, закріпити по діагоналі, щоб вийшли трикутники.
- Змастити трикутники молоком і, виклавши на змащене маслом деко, випікати 15-20 хвилин при температурі 170-180 °С.
Слойки з м'ясом в духовці
Час приготування:
- 1 година
Інгредієнти:
- 1 кг листкового дріжджового тіста
- 500 г м'ясного фаршу
- 1 ріпчаста цибуля
- 1-2 зубчики часнику
- 200 г плавленого сиру
- 1 яйце
- Сіль, мелений перець
- Мускатний горіх
- Трави прованські
- Кріп – кілька гілочок
- Петрушка – кілька гілочок
- Молоко – для змазування
Спосіб приготування:
- Фарш підсмажити 5-7 хвилин на сковороді, розбиваючи грудочки лопаткою. Посолити, поперчити, приправити за смаком.
- До фаршу додати натерту на крупній тертці цибулю, роздавлений часник, порізану зелень і яйце.
- Тісто розморозити і злегка розкачати. Розділити на 8-12 частин-квадратів. Викласти начинку по діагоналі квадратів, а зверху – вершковий сир.
- Скласти навпіл, щоб вийшли трикутники, і за допомогою вилки з'єднати краї.
- Змастити зверху молоком. Випікати слойки приблизно 30 хвилин за 200 ºС до утворення золотистої скоринки.
- Перекласти пиріжки з м'ясом на тарілку і дати охолонути.
Турновери з куркою, беконом і кукурудзою
Час приготування:
- 1.5 години
Інгредієнти:
- 3-4 філе курячих стегон
- 500 г упаковка листкового тіста
- 5 смужок бекону
- 1 маленька банка консервованої кукурудзи
- Зелень – кілька гілочок
- 2 картоплини
- Сіль, мелений перець
- Рослинна олія – для обсмажування
- Молоко – для змазування
- Борошно – для розкочування
Спосіб приготування:
- Картоплю почистити, нарізати дрібними кубиками й обсмажити на олії. Посолити.
- Бекон дрібно нарізати, обсмажити до золотистого кольору. Додати нарізане куряче м'ясо, готувати, поки воно не стане білим і не просмажиться всередині. Приправити до смаку.
- Змішати картоплю, курку з беконом, кукурудзу і нарізану зелень.
- Листкове тісто розморозити, розкачати на присипаній борошном поверхні і розрізати на квадрати. У центр кожного шматка тіста покласти начинку. Скласти навпіл, щоб вийшли трикутники. Скріпити краї і притиснути їх зубцями вилки.
- Змастити пиріжки молоком і поставити в розігріту до 180 °С духовку. Готувати до золотистого кольору, близько 20 хвилин.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити ліниві чебуреки з листкового тіста . "Сьогодні" також ділилися рецептом листкового пирога з лососем і рисом .