Справжні віденські вафлі можна з легкістю приготувати на власній кухні. Головною особливістю таких вафель, на відміну від пишних бельгійських або хрустких англійських, є м'якість, легкість і ніжність. Їх часто використовують для приготування пирогів з кремовою начинкою.
Рецепт віденських вафель на йогурті
Інгредієнти:
- 3 яйця
- 1,5 склянки (375 г) звичайного або фруктового йогурту
- 1,25 склянки (150 г) борошна
- 2 ч. л. розпушувача
- 1 ч. л. соди
- 1/2 ч. л. солі
- 100 г вершкового масла, розтопленого
Рецепт приготування:
- Розігрійте вафельницу відповідно до інструкції виробника.
- Збийте яйця у великій мисці, потім додайте йогурт, борошно, розпушувач, соду, сіль, розтоплене вершкове масло. Перемішайте до отримання однорідної маси.
- Вилийте невелику кількість тіста на гарячу вафельницу.
- Тісто трохи розійдеться під кришкою.
- Випікайте до золотистого кольору.
- Подавайте з будь-якими топінгом на свій смак.
Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти сирні вафлі. "Сегодня" також ділилися рецептом смачних вафель на кефірі.
Дивіться відео, чим небезпечні промислові вафлі: