Не знаєте, як приготувати домашній бургер з яловичиною ? Для цього вам не потрібні екзотичні інгредієнти – лише булочка, м'ясна котлета, овочі і смачний соус.
Домашні бургери, приготовані власноруч, набагато корисніше покупних. Зробити їх зовсім не важко, а діти будуть в захваті від такої страви.
Бургер: класичний рецепт
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 236 ккал на 100 г
Складові:
- 500 г яловичини
- 50 г масла або сала
- 7 г солі
- 7 г спецій
- 1 ст. л. рослинної олії
- 4 листи зеленого салату
- 4 шматочки свіжого помідора
- 4 солоних огірка
- 4 кільця червоної цибулі
- 1/2 склянки домашнього майонезу
- По 1 ст. л. кетчупу і гірчиці
- 4 булочки для бургера
- 4 скибочки сиру
- Твердий сир
- Вустерський соус – за смаком
- Яблучний оцет – за смаком
Дивіться відео, як зробити бургер з грибами:
Спосіб приготування:
- Наріжте м'ясо і жир шматочками, посоліть, приправте і пропустіть через м'ясорубку. Не перемішуючи, накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник на годину.
- Потім сформуйте котлетки і обсмажте їх на розігрітій олії по 4-5 хвилин з кожного боку.
- Коли котлета буде готова – викладіть шматочок сиру. Розріжте булочки навпіл і підсушіть на сковороді або в тостері.
- На нижню частину булки покладіть лист салату і полийте невеликою кількістю соусу. Потім викладіть котлету з сиром, помідор, цибулю, солоний огірок і накрийте верхньою частиною булочки.
Як зробити соус для бургера з яловичиною
З'єднайте майонез, гірчицю, кетчуп, вустерский соус, яблучний оцет, мелений чорний перець і злегка збийте за допомогою блендера.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати ідеальні булочки для бургерів . "Сьогодні" також ділилися рецептом пісного бургера з нутовою котлетою .