Мармелад часто називають "низькокалорійною цукеркою" . У його виробництві використовують натуральні компоненти: желатин, пектин і агар. Завдяки їм з організму виводяться токсини, знижується рівень холестерину в крові, нормалізується робота травної системи . До того ж мармелад є чудовим антидепресантом.
Домашній мармелад
Час приготування:
- 15 хвилин + час на застигання
Калорійність:
- 293 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 300 г фруктово-ягідного пюре
- 200 г цукру
- 9-10 г пектину + 25 г цукру – перемішати
- 25-50 мл лимонного соку
- Ваніль, терта цедра і т. д. – за бажанням
Спосіб приготування:
- Форму підходящого розміру (наприклад, невелике деко) застелити папером для випічки.
- Пюре змішати з цукром, довести до кипіння, варити 5 хвилин, помішуючи.
- Коли цукор повністю розчиниться, ввести пектин змішаний з цукром, ретельно перемішати. Зменшити вогонь і варити 10 хвилин, безперервно помішуючи.
- Вилити масу в підготовлену форму, розрівняти. Залишити мармелад при кімнатній температурі на 24 години, нічим не накриваючи.
- Рівну поверхню застелити папером для випічки, перевернути мармелад на папір і залишити ще на 24 години.
Як зберігати мармелад
Нарізати і обваляти в цукрі. Зберігати мармелад в герметичному контейнері до тижня.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом мармеладу з яблук і слив . "Сьогодні" також писали, як зробити гарбузовий мармелад .