Ведуча новин "Сьогодні" на телеканалі "Україна" Анна Панова любить ділиться зі своїми шанувальниками рецептами корисних і різноманітних страв. На цей раз телеведуча поділилася рецептом простої в приготуванні і досить смачної страви – кіш з рибою, яка ідеально підійде для зустрічі гостей.
Для тіста потрібно:
- 1 яйце
- 250 гр (1 склянка) борошна
- 150 гр холодного вершкового масла
- 1 столова ложка холодної води
Для начинки:
- 400-500 гр форелі (або сьомги, або іншої риби)
- 150 гр твердого сиру
- 200 мл вершків 10%
- 2 яйця
- сіль і прованські трави за смаком
Спосіб приготування:
Розрізавши масло на дрібні шматочки і просіявши борошно, замісити тісто. Оберніть його плівкою і покладіть в холодильник на півгодини-годину.
Потім охолоджене тісто розкладіть руками в форму, піднявши "бортики". Тісто випікається окремо від начинки, 15-18 хвилин при температурі 180 градусів. Якщо в процесі випічки бортики "осіли", дістаньте форму з духовки і підійміть край дерев'яною лопаткою, інакше отримаєте млинець.
Далі дістаньте тісто з духовки, викладіть на нього сир дрібними скибочками, зверху рибу дрібними скибочками, зверху знову сир. Збиті вершки з яйцями, сіллю і травами, залийте в форму.
Випікайте 35-40 хвилин при температурі 180 градусів. Перевіряйте готовність зубочисткою.
Подавати кіш, ведуча радить, теплим. Якщо охолов – розігрійте в духовці або мікрохвильовій печі.
Раніше з'ясовували, як готувати млинці зі шпинатом: покроковий рецепт від Джеймі Олівера.