Готуємо смачний домашній паштет з курячого філе і печінки. Він виходить дуже ароматним за рахунок додавання вина, рому і спецій. Подавайте паштет разом з скибочками підсмаженого хліба і вершковим маслом.
Курячий паштет
Складові:
- 350 г курячої печінки
- 250 г курячого філе
- 100 г вершкового масла
- 50 г пармезану
- 2 ст. л. рома
- 2 зубчики часнику
- 50 мл червоного вина
- 1 шт. ріпчаста цибуля
- щіпка меленого мускатного горіха
- сіль
- перець чорний мелений
- 1 шт. лавровий лист
- 1 стебло селери
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Відварити куряче філе з додаванням перців (чорний, запашний), солі і селери.
- Печінку посолити, поперчити і злегка обсмажити. Додати нарізану цибулю, обсмажити до готовності, додати подрібнений часник, мускатний горіх і вино. Закрити кришкою і готувати ще 2 хвилини.
- Далі додати масло, вимкнути, закрити кришкою і дати хвилину на його розм'якшення.
- Через хвилин 10 перекласти вміст сковороди в блендер. Туди ж додати курку, тертий сир, ром і перемішати до однорідності.
- Готовий паштет зберігати в холодильнику.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати пісний паштет з квасолі. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом смаженої курячої печінки з яблуками. Крім цього, ми розповідали, як приготувати салат з авокадо і печінки.
Дивіться відео, як готують паштет: