На початку весни редиску купують навіть ті, хто віддає перевагу іншим овочам. Людям хочеться відчути смак свіжого, тільки вирощеного продукту і поповнити запас вітамінів. Цей коренеплід багатий вітаміном С, В, фолієвою кислотою, калієм, кальцієм і клітковиною.
Соковита, хрустка редиска – прекрасне доповнення до будь-якого овочевого салату. А щоб підвищити її хрусткі властивості, потримайте її кілька годин у воді з кубиками льоду. Заодно позбудетеся надлишку нітратів, якими "грішать" ранні парникові овочі.
Салат з редискою пп
Час приготування:
- 40 хвилин
Інгредієнти:
- Пучок молодого шпинату або іншої зелені
- 3-5 шт. редису
- 1 морква
- 100 г фети або тофу
- Жменя підсмаженого мигдалю
- Кунжут
- Оливкова олія
- Лимонний сік
- Мед
- Сіль, перець
Дивіться відео, як приготувати незвичайні страви з редису:
Спосіб приготування:
- Зелень помити і замочити в холодній воді на півгодини. Обсушити, при необхідності порвати руками і викласти на тарілку.
- Редис помити і тонко нарізати.
- Моркву почистити і натерти на тертці.
- Для заправки змішати 2-3 ст.л. оливкового масла, додати по чайній ложці меду і гірчиці. Посолити і поперчити.
- Викласти на зелень редис, терту моркву, нарізану кубиками сир і мигдаль.
- Полити салат заправкою і посипати кунжутом.
Незвичайний салат з редиски
Час приготування:
- 20 хвилин
Інгредієнти:
- Пучок салату
- Чверть червонокачанної капусти
- 1 авокадо
- 1-2 огірка
- Жменя помідорів чері
- 2 варені яйця
- Жменя редису
- Сіль, мелений перець
- Сік лимона або лайма
- Оливкова олія
Спосіб приготування:
- Всі овочі і зелень помийте і обсушіть.
- Салат порвіть руками, капусту тонко нашаткуйте.
- Огірки і редис наріжте тонкими кружечками, помідори черрі розріжте навпіл.
- Варені яйця почистіть і наріжте кружальцями.
- Авокадо почистіть, видаліть кісточку і наріжте м'якоть тонкими скибочки. Збризніть лимонний соком, щоб вона не потемніла.
- Красиво викладіть на тарілку всі інгредієнти. Посоліть, поперчіть і полийте оливковою олією.
Салат з редискою і огірком
Час приготування:
- 20 хвилин
Інгредієнти:
- 8-10 шт. редиски
- 1 свіжий огірок
- 5 листочків молодої або пекінської капусти
- 3 стебла зеленої цибулі
- 4 яйця
- 1 ч.л. лимонного соку.
- Оливкова олія – за смаком
- Сіль, мелений перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Редиску, яйця і огірок нарізати кружечками.
- Зелену цибулю дрібно порубати.
- Відрізати у листя пекінської капусти нижню частину – білу і тверду. Зелену частину нарізати тонкими поперечними смужками.
- З'єднати всі інгредієнти.
- Скропити лимонним соком, посолити, поперчити і перемішати.
- Полити оливковою олією і подавати.
Салат з редиски зі сметаною
Час приготування:
- 20 хвилин
- 2 курячих яйця
- 2 огірка
- 5 штук. редису
- 2 стебла зеленої цибулі
- 3-4 ст.л. сметани або грецького йогурту
- 1 ч.л. діжонськой гірчиці
- Сіль
Спосіб приготування:
- Яйця відварити круто, остудіть і почистіть. Наріжте кружечками або кубиками.
- Овочі та зелень помийте під проточною водою.
- Редис і огірки наріжте тонкими півкільцями, зелена цибуля подрібніть.
- Змішайте в салатниці редис, огірки, нарізану зелену цибулю і яйця. Заправте сметаною, змішаною з гірчицею, посоліть.
- Акуратно перемішайте і подавайте салат разом з хрустким житнім хлібом.
Салат з редискою і кукурудзою
Час приготування:
- 20 хвилин
Інгредієнти:
- 1 пучок редиски
- 2-3 огірка
- 1 банка консервованої кукурудзи
- 2 пучка салат
- 50 г твердого сиру
- Пучок зелені (зелена цибуля, петрушка і кріп)
- 2 зубчики часнику
- 3 ст.л. олії
- 1 ст.л. лимонного соку
- Сіль, чорний перець
Спосіб приготування:
- Салат і зелень подрібнити, викласти в салатник.
- Додати кукурудзу, натертий на крупній тертці сир, нарізані кружальцями огірки і редиску, перемішати.
- Приготувати заправку з олії, видавленого через прес часнику і лимонного соку.
- Полити салат заправкою, ще раз перемішати, посолити і поперчити за смаком.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати салат з редису з куркою . "Сьогодні" також ділилися рецептом холодного супу з авокадо і редискою .