Гарбузовий хліб – насправді, це гарбузовий кекс . Вам знадобиться приблизно 30 секунд на замішування тіста, десь 15 хвилин на приготування цієї страви, плюс 40 хвилин в духовці. Все дуже просто і дуже смачно.
Рецепт від ведучого "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна" Григорія Германа.
Гарбузовий хліб з прянощами
Час приготування:
- 1 годину
Складові:
- 330 г борошна
- 150 г цукру
- 1 ч.л. розпушувача
- 3/4 ч.л. соди
- 1/2 ч.л. кориці
- 1/2 ч.л. солі
- 1/4 ч.л. мускатного горіха
- 1/8 ч.л. гвоздики
- 3 ст.л. гарбузового пюре
- 2 яйця
- 120 мл рослинного масла
Спосіб приготування:
- Змішайте пюре з вареного гарбуза, яйця і олію.
- З'єднайте всі сухі інгредієнти в окремій мисці.
- Потім додайте рідкі інгредієнти в сухі і швидко перемішайте.
- Викладіть тісто в прямокутну форму для кексу, змащену маслом.
- Поставте в розігріту до 200 °С духовку на 40 хвилин.
Як зробити солодке пюре з вареної гарбуза
Складові:
- 500 г гарбузової м'якоті
- 1 стакан води
- 2 ст.л. цукру
Спосіб приготування:
- Нарізати гарбузову м'якоть кубиками і скласти в каструлю. Додати воду і цукор, поставити на вогонь.
- Варити близько 20 хвилин, до м'якості гарбуза. Трохи остудити і збити за допомогою блендера в пюре.
- Перелити в банку і зберігати в холодильнику.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом безглютенових гарбузових мафінів . "Сегодня" також розповідали, як спекти плацинди з гарбузом і бринзою .