Шукаєте рецепт незвичної сирної запіканки? Тоді приготуйте пишний сирник за рецептом Юлії Висоцької .
Дивіться відео, як вибрати якісний сир:
Щоб зробити його смак цікавіше, вона додає терту лимонну цедру і сік.
Повітряний сирник
Час приготування:
- 1 година 20 хвилин
Калорійність:
- 566 ккал на порцію
Інгредієнти на 6 порцій:
- Нежирний сир – 750 г
- Масло вершкове – 175 г
- Цукровий пісок – 150 г
- Яйце – 6 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Крупа манна – 75 г
- Цукрова пудра – 30 г
Спосіб приготування:
- Духовку попередньо розігріти до 180 °С.
- Цедру лимона натерти на дрібній тертці, вичавити з нього сік.
- Попередньо розм'якшене вершкове масло збивати на найбільшій швидкості, потроху додаючи цукор, цедру і 2-3 ст. л. лимонного соку, до отримання гладкої однорідної маси.
- Не припиняючи збивати, по одному додати яйця.
- Зменшити швидкість і невеликими порціями ввести сир і манну крупу.
- Змастити маслом форму для випічки, викласти в неї сирну масу і розрівняти.
- Випікати в розігрітій духовці близько години.
- Готовий сирник присипати цукровою пудрою.
Корисна порада
Можна додати не шість, а чотири яйця, пиріг вийде більш дієтичним, але і підніметься він набагато менше.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сирників з в'яленої журавлиною і ягідним соусом. "Сьогодні" також писали, як приготувати сирники без яєць і цукру .