I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як запекти індичку на Різдво: рецепт від Джеймі Олівера

Соковита індичка в духовці – гарна альтернатива запеченому гусаку

Запечена індичка – традиційна різдвяна страва в багатьох країнах світу. У рецепті від британського шефа Джеймі Олівера вона фарширується овочами, м'ясом і сухофруктами.

Смотрите видео про різдвяні традиції різних країн:

Реклама

"Я вважаю, що індичку можна готувати не тільки на Різдво – насправді, якщо все зроблено правильно, вона годиться і для недільної вечері", – говорить Джеймі Олівер.

Читайте також:

Реклама

Запечена індичка з начинкою

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Калорійність:

Реклама
  • 572 на порцію

Інгредієнти:

  • Індичка завважки 4-4,5 кг
  • Щіпка шавлії
  • 2 моркви
  • 1 великий апельсин
  • 50 г вершкового масла
  • Щіпка мускатного горіха
  • 12 стеблинок розмарину
  • 1 головка часнику
  • 4 середніх червоних цибулини
  • 2 стебла селери
  • 12 смужок бекону
  • Жменя панірувальних сухарів
  • Жменя кураги
  • 300 г свинячого фаршу
  • Цедра 1 лимона
  • 1 яйце
  • Морська сіль
  • Мелений перець
  • Оливкова олія
  • 2 ст. ложки борошна
  • 1 л курячого або овочевого бульйону

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200 °С. У невеликій каструльці розігрійте оливкову олію, додайте шавлію, шість смужок бекону, два дрібно нарізані зубчики часнику і одну нашатковану цибулину.
  2. Обсмажуйте до золотистого кольору. Зніміть з вогню і додайте панірувальні сухарі і дрібно порізану курагу.
  3. Як слід охолодіть масу. Додайте свинячий фарш, лимонну цедру, яйце, мускатний горіх, сіль і перець. Все ретельно перемішайте.
  4. Загорніть в бекон, що залишився, один дрібно порізаний зубчик часнику і розмарин. Проткніть стегна і ноги індички ножем і рівномірно вкладіть отримані рулетики з бекону.
  5. Наріжте моркву і цибулини, що залишилися. Розмістіть індичку на блюді так, щоб шия була повернута до вас.
  6. Обітріть птицю паперовим рушником. Акуратно потягніть за край шкіри, що обтягує грудку, і почніть звільняти її від м'яса у напрямку до себе.
  7. Спорудивши "кишеню" між шкірою і м'ясом, начиніть її фаршем, акуратно підвертаючи кінці шкіри, щоб начинка не випала назовні.
  8. Зважте начинену індичку для розрахунку часу запікання (20 хвилин на 500 г). Натріть індичку оливковою олією і посипте сіллю і перцем.
  9. Навколо індички викладіть порізану цибулю, моркву, часник, що залишився. Накрийте фольгою і помістіть в центрі підігрітої духовки.
  10. Знизьте температуру до 180 °С і запікайте протягом розрахованого часу, або доти, доки з стегон не почне виділятися сік.
  11. На останніх 45 хвилинах приготування фольгу можна зняти, щоб індичка набула характерну хрустку скоринку.

Як подавати запечену індичку

Подавати індичку слід з картопляним пюре або овочами. До неї також підійде пряний журавлинний соус.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати шашлички з індички в імбирному маринаді.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти