Нескладна, але оригінальна і смачна страва. Вибирайте для її приготування свинячу корейку або вирізку.
Свинина з апельсинами
Інгредієнти на 6 порцій:
- свинина – 1 кг
- вершкове масло – 40 г
- апельсиновий сік – 350 мл
- цедра апельсина – 1 ч.л
- часник – 1 зубчик
- чилі в порошку – щіпка
- орегано (чебрець, розмарин) – щіпка
- сіль, перець – за смаком
Рецепт приготування:
1. Духовку розігріваємо до 180 градусів.
2. Свинину миємо, обсушуємо паперовим рушником, натираємо сіллю і перцем, викладаємо до жаротривкої форми.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
3. В окремій каструлі розтоплюємо вершкове масло, вливаємо апельсиновий сік, додаємо терту цедру апельсина, порошок чилі і орегано, дрібно рубаний часник. Добре все перемішуємо і прибираємо з вогню.
4. Вливаємо до форми до м'яса підготовлену суміш, запікаємо протягом 1,5 години, часто поливаючи м'ясо соком (приблизно раз на 20 хвилин).
5. Нарізаємо свинину і подаємо разом з соком від запікання як соусом.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом свинячих стейків в томатному соусі з овочами. Ми також розповідали, як запекти курячі грудки в беконі.
Дивіться відео, як приготувати плов з морепродуктами:
Читайте також: