Консервування зелених помідорів на зиму мало відрізняється від заготовки звичайних червоних томатів. Щільні недостиглі плоди можна маринувати, солити, готувати з них салати, закуски і варення, а також фарширувати іншими овочами.
Для консервування краще вибирати невеликі зелені помідори однакового розміру. Їх можна заготовлювати аж до пізньої осені, коли сонця для повного дозрівання вже недостатньо, а плоди ще висять на стеблах.
Мариновані зелені помідори на зиму
Складові:
- 1-2 кг зелених помідорів
- 0,5 кг червоного болгарського перцю
- 1 шт. гіркого перцю
- 1-2 ст.л. цукру
- 2 ст.л. кам'яної солі
- 2-3 ст.л. оцту
Спосіб приготування:
- Вибрати щільні зелені помідори і ретельно їх помити.
- Болгарський перець також вимити, почистити і розрізати на рівні частини.
- Гіркий перець порізати кружальцями.
- У чисті, заздалегідь підготовлені банки скласти помідори і перець.
- Гарячою водою залити банки з помідорами на 5-10 хвилин.
- У каструлі приготувати розсіл – в киплячу воду додати цукор, сіль і оцет, дати покипіти ще хвилин 5 і вимкнути газ.
- Вилити воду з банок і залити гарячий розсіл.
- Закатати банки і поставити охолоджуватися під ковдру.
Салат "Зелені помідори на зиму"
Інгредієнти на 7 літрових банок:
- Зелені помідори – 2,5 кг
- Цибуля – 600 г
- Солодкий перець – 1,2 кг
- Огірки – 3 кг
- Оцет – по 3 ст.л.
- Соняшникова олія – по 3 ст.л.
- Запашний перець горошком
- Лавровий лист
- Сіль – по 1,5 ч.л.
- Цукор – по 2 ст.л.
- Пучок кропу і петрушки
Дивіться відео, як створити композицію з помідорів і запашних трав:
Спосіб приготування:
- Нарізати овочі середніми шматочками, а зелень дрібно порубати.
- У невеликій ємності ретельно змішати всі інгредієнти.
- У кожну банку додати перець, лавровий лист, сіль, цукор і інші інгредієнти.
- Банки наповнити овочами і простерилізувати їх протягом 30 хвилин.
- Закрити кришками і залишити остигати.
Зелені помідори, фаршировані на зиму
Інгредієнти на 3-літрову банку:
- 1,2-1,5 кг помідорів середнього розміру
- 1 середня морква
- 2 головки часнику
- 80 г солі
- 50 г цукру
- 60 мл 6% -ного оцту
- 2 лаврові листки
- 4-5 горошин запашного перцю
- 1,5 л води
- Листя або коріння хрону
- Листя смородини
Спосіб приготування:
- Помідори промити і просушити. Терту моркву змішати з дрібно нарізаним часником, злегка посолити.
- На дно кожної стерилізованої банки покласти хрін, листя смородини і запашний перець. Використовуючи гострий ніж, зробити в томатах трикутні надрізи в місці плодоніжки і витягти частину м'якоті.
- Заповнити отримані поглиблення часниково-морквяною сумішшю, утрамбувавши масу пальцями.
- Викласти фаршировані помідори в банки і залити гарячим маринадом, приготованим з води, цукру, солі та оцту.
- Простерилізувати заготовки, після чого закрутити їх кришками і, закутавши пледом, дати охолонути. Відкриті помідори слід зберігати в холодильнику не більше двох днів.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати лечо на зиму. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом в'ялених помідорів по-італійськи.