Апельсиновий пудинг на пару – смачний зимовий десерт з яскраво вираженим цитрусовим ароматом. Приготувати його може навіть початківець-кулінар.
Дивіться відео, як зробити тістечка з апельсиновою начинкою:
Апельсиновий пудинг
Час приготування:
- 1 годину
Калорійність:
- 208 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 100 г м'якого вершкового масла
- 100 г дрібного цукру
- 100 г борошна
- 1 ч.л. розпушувача
- 2 яйця
- 2 ст.л. молока
- Цедра і сік 2-х апельсинів (близько 200 мл)
- 4 ст.л. кленового сиропу (або сиропу від апельсинових цукатів )
Спосіб приготування:
- Збийте масло з цукром, додайте борошно і розпушувач.
- По одному вмішати яйця, потім молоко, сік і цедру.
- Змастіть вершковим маслом чотири формочки для запікання ємністю 180 мл (сталеві або фаянсові). У кожну формочку налийте по 1 ст.л. кленового сиропу або сиропу від варення. На сироп викладіть тісто. Прикрийте фольгою так, щоб тісту було куди підніматися під час приготування.
- На дно широкої каструлі або сотейника покладіть решітку і налийте гарячу воду, щоб решітка не була закрита водою. Поставте формочки на решітку, закрийте каструлю щільно прилягає кришкою і готуйте пудинги 40 хвилин. Перевірте готовність зубочисткою, як звичайний кекс.
- Переверніть пудинги на підігріті тарілки. Можна приготувати один великий пудинг, але це триватиме не менше півтори години.
Як запекти пудинг в духовці
Поставте жароміцні формочки у велику форму, заповніть її окропом і запікайте при 200 °С ті ж 40 хвилин.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сирного десерту з бананом і кава . "Сьогодні" також розповідали, як приготувати шоколадний пудинг .