Перцевий дип – це густий соус, який можна подати до сиру і вина, намазати на хліб, покласти в баночку і взяти з собою на пікнік.
Щоб приготувати дип за нашим рецептом, вам потрібно буде запекти солодкий перець до м'якості, очистити його від шкірки і перебити в блендері з іншими інгредієнтами.
Перцевий дип
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 215 ккал на 100 г
Складові:
- 2 болгарських перці
- 1-2 зубчики часнику
- Щіпка зіри
- Лимонний сік
- Оливкова олія
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Перці помити, скропити оливковою олією і обсмажити на грилі до чорних підпалин. Гарячими перекласти в пакет, зав'язати, залишити остигати.
- Коли перці охолонуть, вийняти їх з пакета, очистити від шкірки і видалити насіння. Сік зберегти.
- Покласти перцеву м'якоть в блендер разом з соком. Додати очищений часник, зіру і оливкову олію. Подрібнити.
- Приправити сіллю і перцем. За бажанням додати лимонний сік, ще раз перемішати.
Як подавати дип
Подавайте перцевий соус з багетом або крекерами.
Дивіться відео, як приготувати оригінальні соуси до м'яса:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сливового соусу ткемалі, а також писали, як зробити грецький соус дзадзики.