Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Як зробити цукати з апельсинових кірок: простий рецепт

Експрес-рецепт домашніх апельсинових цукатів

Апельсинові цукати
Апельсинові цукати
Фото: Pixabay

Цукати з апельсинових кірок – це смачно, корисно і бюджетно. Такі ласощі можуть стати відмінною альтернативою цукеркам та печиву.

Дивіться відео, як приготувати цукати з моркви:

Для приготування цукатів апельсинові кірки проварюють у солодкому сиропі, неодноразово доводячи до кипіння і знімаючи з вогню. Потім їх охолоджують і сушать протягом декількох годин біля батареї.

Швидкі апельсинові цукати

Час приготування:

  • 3.5 години

Калорійність:

  • 301 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • Кірки від апельсинів – 5 шт.
  • Цукор – 2 склянки
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Сік одного лимона
  • Вода – 10 л
  • Цукрова пудра – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Очистити апельсини. Закинути кірки в каструлю, туди ж налити 2,5 л холодної води. Довести воду до кипіння, варити кірки протягом 10 хвилин, після чого відкинути на друшляк і поставити під холодну воду. Повторити все спочатку.
  2. Залити кірки 2,5 л холодної води (цього разу додати у воду чайну ложку солі – це допоможе позбутися зайвої гіркоти). Довести до кипіння, варити, злити, поставити під холодну воду і повторити процедуру втретє.
  3. Тепер дати воді стекти і нарізати апельсинові кірки на смужки шириною в пів сантиметра. У каструлі розчинити дві склянки цукру в склянці гарячої води, дати цукровому сиропу закипіти і опустити в нього цитрусові смужки.
  4. Варити їх доведеться від 40 хвилин до години – поки сироп не увариться майже повністю. Ближче до кінця варіння вичавити в сироп лимонний сік. А коли кірки стануть майже прозорими, а сиропу залишиться зовсім небагато, ще раз відкинути цукати на друшляк – щоб видалити зайву вологу.
  5. Тепер цукати розкласти на деко (застелити його папером для випічки), поставити в тепле місце (наприклад, біля батареї) і дати підсохнути (можна їсти і не висушені – пробуйте, що вам більше до смаку).
  6. За дві години обваляти готові цукати в цукровій пудрі (або в цукрі). Тепер вони повністю готові до вживання. Зберігати готові цукати краще в скляній посудині в холодильнику.

Що робити з сиропом, що залишився після приготування цукатів

До речі, сироп після варіння апельсинових цукатів по консистенції і кольору нагадує мед – зберіть його в будь-яку посудину, і у вас будуть як бонус ще й ласощі до млинців або сиру.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зробити осінній мармелад за рецептом Лізи Глинської. "Сегодня" також писали, як зробити гарбузове пюре.

Всі подробиці в спецтемі Заготовки на зиму: покрокові рецепти

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Загрузка...

Популярні статті

Новини партнерів