I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як зробити десерт "Павлова": рецепт приготування

"Павлова" – це десерт з безе, вершкового крему і свіжих ягід або фруктів

Десерт "Павлова" придумали в Новій Зеландії – в 20-х роках минулого століття там гастролювала велика російська балерина Анна Павлова, на честь якої і названо цей торт. Класична "Павлова" – це крихке безе, вершковий крем і полуниця.

У кожній країні десерт подають з різними ягодами і фруктами: в Британії – з малиною, в Америці – з фруктовим асорті, а в Австралії і Новій Зеландії – з полуницею і шматочками маракуї.

Реклама

"Павлова" з ягодами

"Павлова" з ягодами
"Павлова" з ягодами

Час приготування:

Реклама
  • 3 години

Калорійність:

  • 235 ккал на 100 г

Складові:

Для безе:

Реклама
  • Яєчні білки – 100 г
  • Цукрова пудра – 200 г
  • Ванільний цукор (за смаком)
  • Кукурудзяний крохмаль – 1,5 ч.л.
  • Оцет або лимонний сік – 0,5 ч.л.
  • Сіль – на кінчику ножа

Читайте також:

Для начинки:

  • 150 г вершкового сиру
  • 50 г дуже холодних вершків 33%
  • Ягоди або фрукти – за смаком

Дивіться відео, як спекти лимонний пиріг з меренгою:

Спосіб приготування:

  1. Яєчні білки, сіль і лимонний сік збити до м'яких піків на низькій швидкості міксера.
  2. Збільшивши швидкість, всипати цукор. Збити до міцних піків.
  3. Додати крохмаль, збивати ще декілька секунд. Маса буде готова, коли стане дуже щільною.
  4. Перекласти безе в кондитерський мішок. З ним зручніше, але можна працювати і без нього, розрівнюючи збиті білки лопаткою або ложкою.
  5. На пергаменті намалювати коло діаметром 16 см. Перевернути лист зворотною стороною.
  6. У центр кола викласти меренгу і сформувати каркас торта. Якщо ви працюєте з мішком, окресліть спочатку коло, потім заповніть середину. Зробіть бортики, щоб в центрі вийшло поглиблення.
  7. Випікати безе при 80 ºС близько 2 годин. При постукуванні по коржу буде чути порожній звук, але всередині безе буде м'яким. Дістати корж з духовки і повністю охолодити.
  8. Вершки і вершковий сир збити до щільної маси. Можна додати трохи цукрової пудри.
  9. Викласти крем в поглиблення і прикрасити ягодами. Подавати відразу ж.

Корисна порада

Для класичного варіанту крему замість 150 г вершкового сиру візьміть 100 г вершків. Загалом у вас повинно вийти 150 г вершків.

Нагадаємо, раніше ми ділилися секретами збивання білків, а також писали, як збити вершки без міксера.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти