Десерт "Павлова" придумали в Новій Зеландії – в 20-х роках минулого століття там гастролювала велика російська балерина Анна Павлова, на честь якої і названо цей торт. Класична "Павлова" – це крихке безе, вершковий крем і полуниця.
У кожній країні десерт подають з різними ягодами і фруктами: в Британії – з малиною, в Америці – з фруктовим асорті, а в Австралії і Новій Зеландії – з полуницею і шматочками маракуї.
"Павлова" з ягодами
Час приготування:
- 3 години
Калорійність:
- 235 ккал на 100 г
Складові:
Для безе:
- Яєчні білки – 100 г
- Цукрова пудра – 200 г
- Ванільний цукор (за смаком)
- Кукурудзяний крохмаль – 1,5 ч.л.
- Оцет або лимонний сік – 0,5 ч.л.
- Сіль – на кінчику ножа
Для начинки:
- 150 г вершкового сиру
- 50 г дуже холодних вершків 33%
- Ягоди або фрукти – за смаком
Дивіться відео, як спекти лимонний пиріг з меренгою:
Спосіб приготування:
- Яєчні білки, сіль і лимонний сік збити до м'яких піків на низькій швидкості міксера.
- Збільшивши швидкість, всипати цукор. Збити до міцних піків.
- Додати крохмаль, збивати ще декілька секунд. Маса буде готова, коли стане дуже щільною.
- Перекласти безе в кондитерський мішок. З ним зручніше, але можна працювати і без нього, розрівнюючи збиті білки лопаткою або ложкою.
- На пергаменті намалювати коло діаметром 16 см. Перевернути лист зворотною стороною.
- У центр кола викласти меренгу і сформувати каркас торта. Якщо ви працюєте з мішком, окресліть спочатку коло, потім заповніть середину. Зробіть бортики, щоб в центрі вийшло поглиблення.
- Випікати безе при 80 ºС близько 2 годин. При постукуванні по коржу буде чути порожній звук, але всередині безе буде м'яким. Дістати корж з духовки і повністю охолодити.
- Вершки і вершковий сир збити до щільної маси. Можна додати трохи цукрової пудри.
- Викласти крем в поглиблення і прикрасити ягодами. Подавати відразу ж.
Корисна порада
Для класичного варіанту крему замість 150 г вершкового сиру візьміть 100 г вершків. Загалом у вас повинно вийти 150 г вершків.
Нагадаємо, раніше ми ділилися секретами збивання білків, а також писали, як збити вершки без міксера.