День святого Патріка щороку відзначають 17 березня . Цей ірландське свято користується великою популярністю у всьому світі. 17 березня прийнято пити пиво, але ще один традиційний напій – "Айріш крім", вершковий лікер з додаванням віскі. Його можна легко приготувати в домашніх умовах.
Ми рекомендуємо зробити вершковий лікер за рецептом Марти Стюарт – він виходить надзвичайно смачним. Подавайте напій разом з льодом або як доповнення до чашечки післяобідньої кави.
Ірландський вершковий лікер
Час приготування:
- 5 хвилин
Калорійність:
- 420 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 чашка густих вершків
- 400 мл згущеного молока
- 1 чайна ложка какао-порошку
- 1 чайна ложка еспресо
- 1/2 чайної ложки ванільного екстракту
- 1 1/2 склянки ірландського віскі
- Лід – для подачі
Спосіб приготування:
- У блендері змішайте вершки, згущене молоко, какао-порошок, еспресо, ваніль і віскі.
- Збивайте до отримання однорідної маси.
- Розлийте в порційні стакани, наповнені льодом.
Як зберігати вершковий лікер
Перелийте напій в герметичну ємність і зберігайте в холодильнику не більше двох тижнів.
Дивіться відео, як приготувати домашній шоколадний лікер:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати персиковий лікер . "Сьогодні" також ділилися рецептом ароматної апельсинової настоянки .