Навіть якщо ви не любите мед, спробувавши медовий квас за нашим рецептом, ви зміните свою думку. Основа напою – вода, до її вибору треба поставитися серйозно. Вона повинна бути добре відстояною, щоб всі хімікати, які можуть бути навіть у бутильованій воді, пішли. Покроковий рецепт домашнього квасу з відео дивіться нижче.
Медовий квас з лимоном
Час приготування:
- 5 хвилин + час для настоювання
Калорійність:
- 47 ккал на 100 г
Складові:
- 2,5 л води
- Сік 1 лимона
- Половина банки меду ємністю 0,5 л
- Кілька рисинок
Спосіб приготування:
- Налийте воду в банку.
- Видавіть сік з лимона. Додайте мед і добре розмішайте.
- Всипте кілька зерняток рису.
- Накрийте марлею і залиште на 12 годин. А якщо ви дасте квасу ще трохи постояти, він стане прозорим.
Як подавати медовий квас
Подавайте напій охолодженим.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом домашнього хлібного квасу. Сьогодні.Lifestyle також писали, як зробити окрошку на квасі.