Як відомо, смачна піца виходить тільки з хорошого тіста. Ми поділимося рецептом класичного дріжджового тіста, яке, до речі, підійде не тільки для приготування справжньої італійської піци, але і для хлібних паличок, багетів і навіть хліба.
Дивіться відео, як зробити домашню піцу:
Тісто для піци базове
Час приготування:
- 1 годину
Калорійність:
- 251 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 300-400 г борошна (+ трохи для присипання)
- 10 г дріжджів
- 1/2 склянки молока
- 15 г меду
- Оливкова олія
- Вода
Спосіб приготування:
- Просійте борошно, щоб наситити його киснем.
- Залийте дріжджі теплим молоком і додайте мед.
- Через хвилин п'ять дріжджі заграють, після чого можна додавати борошно і сіль. Замісити тісто, додаючи потроху воду.
- Коли тісто стане ніжним, накрийте його серветкою і залиште в теплому тихому місці на 30-40 хвилин, щоб воно підійшло приблизно в два рази.
- Додайте трохи оливкового масла (можна просто змастити маслом руки) і ще раз акуратно вимісити. Таким чином, з тіста вийде частина вуглекислого газу і воно наповнитися повітрям. Після цього знову залиште тісто на деякий час, поки воно не підійде.
Як зробити піцу
Таке тісто універсальне і підійде для піци з будь-якою начинкою. Розтягніть його руками в коло, намажте соусом і розподіліть зверху начинку. Випікайте в гарячій духовці, поки краї піци не підрум'яняться.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати тісто для піци в хлібопічці . "Сьогодні" також писали, як зробити домашню піцу з ковбасою і сиром .