Що може бути смачніше за чашку ароматного гарячого шоколаду прохолодним ранком? Тільки гарячий шоколад із зефіром! Спробуйте!
Дивіться відео, як обрати якісний шоколад:
До речі, такий напій дуже корисний. Гарячий шоколад підвищує настрій, збільшує працездатність, поліпшує пам'ять, захищає від депресії і служить для профілактики захворювань серцево-судинної системи.
Гарячий шоколад із зефіром
Час приготування:
- 15 хвилин
Калорійність:
- 148 ккал на 100 г
Складові:
- 100 г чорного шоколаду
- 100 г білого шоколаду
- Молоко
- Вершки
- Мелена кориця
- Зефір
Спосіб приготування:
- Розтопіть білий шоколад на водяній бані. Помішуючи, влийте в нього трохи молока (до потрібної вам консистенції).
- За тією ж схемою приготуйте темний шоколад.
- Перелийте напій в чашки.
- Збийте вінчиком вершки. Гарячий шоколад прикрасьте вершками і зефіром.
Як збити вершки без міксера
Вінчиком: налийте холодні вершки у велику миску і збийте вінчиком. Пам'ятайте, що вінчик кулястої форми прискорить процес збивання, оскільки краще насичує вершки повітрям.
Виделкою: немає вінчика? Візьміть звичайну вилку. Не панікуйте, якщо вершки довго не братимуть потрібну форму: збивання виделкою забирає досить багато часу.
У банку з кришкою: наповніть банку вершками до половини. Додайте чисту пробку (наприклад, від пляшки білого вина), щільно закрийте кришкою і енергійно трусіть, поки вершки не загустіют.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати найсмачніший гарячий шоколад. "Сьогодні" також ділилися рецептами імбирного чаю для схуднення.