Картопляна запіканка з фаршем і грибами – апетитне блюдо, яке можна легко приготувати в мультиварці. При мінімумі інгредієнтів вона виходить дуже смачною і ситною.
Подавайте запіканку з картоплі гарячою, за бажанням доповнивши її сметаною і свіжими або маринованими овочами.
Картопляна запіканка з фаршем і грибами в мультиварці
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 125 ккал на 100 г
Складові:
- 6 картоплин середнього розміру
- 2 яйця
- 2 зубчики часнику
- 1/2 чашки рубаного кропу
- 1 невеликий пучок нарізаної зеленої цибулі
- 250 г курки, свинини або яловичини
- 1 велика цибулина
- 1 чашка свіжих грибів
- Сіль і чорний мелений перець – за смаком
- 1 ст. л. вершкового масла
Спосіб приготування:
- Картоплю очистити, крупно порізати і скласти в мультиварку, туди ж покласти очищений часник. Залити водою. Встановити сітку для режиму приготування на пару, на неї викласти м'ясо. Готувати 30 хвилин в режимі "Пароварка".
- З готової картоплі злити воду і приготувати пюре, розім'явши його разом з часником. Остудити.
- Додати яйця і зелень. Перемішати, посолити і поперчити за смаком.
- Відварене м'ясо змолоти на м'ясорубці, цибулю і гриби дрібно порізати і обсмажити в мультиварці на рослинній олії в режимі "Смаження". Ретельно перемішати, посолити і поперчити за смаком.
- Чашу мультиварки застелити пергаментним папером. Викласти половину картопляного пюре, розрівняти. Зверху розподілити фарш, на нього викласти другу половину пюре, розрівняти.
- Готувати в режимі "Випічка" близько години. Дати запіканці трохи охолонути, а потім акуратно дістати з мультиварки разом з пергаментом.
Корисна порада
За бажанням верх запіканки можна посипати меленим мускатним горіхом.
Дивіться відео, як приготувати картопляну запіканку з рибою:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати запіканку з кабачків з помідорами . Сьогодні.Lifestyle також писали, як запекти цвітну капусту з сиром і вершками .