Листковий салат з фаршированими яйцями стане справжньою окрасою вашого пасхального столу. Це вражаюче блюдо з безліччю свіжих овочів, індичкою і пастою фарфалле готується всього за 30 хвилин.
Заправляється салат ароматним кроповою соусом, який чудово поєднується з усіма інгредієнтами.
Листковий великодній салат
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 6 яєць, зварених круто, очищених і розрізаних навпіл
- 1/4 склянки (50 мл) легкого майонезу
- 1 чайна ложка сухого гірчичного порошку
- 2 столові ложки (30 мл) дрібно нарізаної зеленої цибулі
- Трохи солі і перцю
- Паприка
- 1/3 склянки (75 мл) простого грецького йогурту
- 1/4 склянки (50 мл) легкого майонезу
- 1/3 склянки нарізаного свіжого кропу
- 2 столові ложки (30 мл) лимонного соку
- 1 чайна ложка (5 мл) діжонської гірчиці
- 2 склянки холодних варених макаронів фарфалле
- 1 червоний і жовтий перець, нарізаний кубиками
- 1/2 склянки червоної цибулі, крупно нарізаного
- 500 г бланшированої спаржі або стручкової квасолі, нарізаної
- 2 склянки помідорів чері, розрізаних навпіл
- 1 чашка попередньо приготованої грудки індички, нарізаної кубиками
- 3/4 склянки тертого сиру чеддер
- 2 склянки салату романо, грубо нарізаного
Спосіб приготування:
- Акуратно вишкребіть жовтки в невелику миску. Викладіть білки на блюдо, накрийте кришкою і відкладіть в сторону.
- Жовтки розімніть вилкою, додайте майонез, гірчицю і перемішайте. Додайте зелену цибулю, сіль і перець. Невеликою ложкою нафаршируйте отриманою сумішшю білки. Посипте паприкою. Поставте в холодильник.
- У невеликій мисці змішайте грецький йогурт, майонез, кріп, лимонний сік, гірчицю, сіль і перець. Охолодіть.
- У велику миску киньте приготовлену пасту з половиною заправки. Помістіть макарони на дно великої скляної миски. Викладіть шарами перець, цибулю, спаржу, помідори, індичку, сир чеддер і салат романо.
- Викладіть зверху фаршировані яйця. Подавайте залишки заправки в окремій мисці.
На замітку
- Якщо заправка занадто густа, додайте 2 столові ложки молока, щоб розбавити її;
- Для іншого смаку спробуйте шинку замість індички;
- Щоб зробити салат не таким калорійним, додайте 2 склянки романо замість макаронів;
- Цей салат можна подавати порційно.
Дивіться відео, як зробити листковий Кобб салат:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, які салати можна приготувати на Великдень без майонезу . Сьогодні.Lifestyle також писали, як приготувати салат "Малахітовий браслет" .