Кутаби – це тонкі пиріжки у формі півмісяця з прісного тіста з начинкою. Всередину зазвичай кладуть м'ясо, зелень, гарбуз, зерна граната, сир, цибулю.
Дивіться відео, як приготувати хрусткі бутерброди в лаваші:
Ми радимо приготувати кутаби на сковороді з начинкою з бринзи і зелені. Це приголомшлива гаряча закуска, якою варто побалувати домашніх і гостей.
Кутаб з бринзою і зеленню
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 200 ккал на 100 г
Інгредієнти:
Для тесту:
- Пшеничне борошно – 400 г
- Сіль – 1 щіпка
- Рослинна олія – 50 мл
- Вода – 150 мл
Додатково:
- Пшеничне борошно – 50 г
- Курячий жовток – 1 шт.
- Розтоплене вершкове масло – 50 г
Для начинки:
- Зелень (кінза, петрушка, кріп, цибуля) – великий пучок
- Бринза або фета – 400 г
Спосіб приготування:
- У широкій мисці змішайте всі інгредієнти для тіста. Воду і масло потрібно наливати поступово.
- Замісіть тісто, воно повинно бути однорідним і тугим. Накрийте миску з тістом плівкою або рушником і дайте постояти 10-15 хвилин.
- Зелень подрібніть і перемішайте з сиром.
- Тісто розділіть на рівні частини і на присипаної борошном дошці тонко розкачайте.
- Розподіліть рівномірно начинку по тесту, змастіть один край жовтком, щоб краще склеювалося. Складіть півмісяцем кутаб, притисніть краю виделкою і обріжте зайве.
- Розігрійте сковороду, обсмажте кутаб на сильному вогні без масла з обох сторін до легкої золотистої.
Як подавати кутаби
Готові кутаби змастіть розтопленим вершковим маслом і подавайте гарячими.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати соковиті чебуреки на заварний тесті . "Сьогодні" також ділилися рецептом слоек з курячим м'ясом .