Домашнє лечо на зиму з кабачків не зрівняється ні з якими магазинними делікатесами. Наш рецепт допоможе вам приготувати апетитну заготовку, яка стане прекрасним доповненням до будь-якої страви. Лечо з кабачків з помідорами і солодким перцем можна подавати зі свіжим хлібом, подавати з рисом, м'ясом або рибою.
Лечо з кабачків на зиму
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 77 ккал на 100 г
Складові:
- 2 кг кабачків
- 2 кг помідорів
- 600 г болгарського перцю
- 30 г солі
- 75 г цукру
- 40 мл оцту 9%
- 110 мл рослинної олії
Спосіб приготування:
- Всі овочі добре помити.
- Помідори подрібнити в блендері.
- Перець нарізати смужками.
- Кабачки очистити від шкірки і нарізати брусочками.
- У велику каструлю перелити пюре з помідорів, додати сіль і цукор, добре перемішати і поставити на плиту.
- Довести до кипіння і варити на середньому вогні 5 хвилин.
- Додати кабачки, перець і олію. Варити 30 хвилин.
- Додати оцет і варити ще 5 хвилин.
- Готове лечо розлити по стерильним банкам. Щільно закрити кришками.
- Банки перевернути кришками вниз, укрити теплою ковдрою або пледом і залишити до повного охолодження.
- Потім прибрати лечо в прохолодне місце на зберігання.
Корисна порада
У таке лечо можна додати терту моркву.
Дивіться відео, як запекти кабачки на грилі з начинкою:
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити незвичайні заготовки з кабачків на зиму, а також ділилися рецептами салатів на зиму з кабачків.