Приготувати маринований сир у домашніх умовах дуже просто. Досить купити хороший сир і набір ароматних прянощів.
Дивіться відео, як обрати якісний сир із цвіллю:
Подавати закуску можна і до пива, і до вина, і до коньяку, а також використовувати її для приготування салату зі свіжих овочів.
Маринований сир у банках
Час приготування:
- більше 3-х годин
Складові:
- 500 г твердого сиру
- 1.5 лимона
- 4 зубчики часнику
- 0,5 ч. л. чорного перцю горошком
- 1 ст. л. прованських трав
- 1 ч. л. червоного перцю
- Оливки – за смаком
- 1 ч. л. паприки
- 1 ст. л. меду
- 400 мл соняшникової або оливкової олії
- Базилік – за смаком
Спосіб приготування:
- Наріжте сир великими кубиками.
- Лимон добре помийте і пропустіть через м'ясорубку або дрібно наріжте.
- Візьміть дві стерилізовані банки, в кожну покладіть по 250 г сиру.
- Зробіть маринад. Один лимон, щіпку червоного перцю, прованські трави, роздавлений часник і 200 мл олії змішайте в одній ємності і залийте маринадом сир. Поставте в холодильник мінімум на добу.
- Для другої банки потрібно обсмажити подрібнений часник в 200 мл олії до появи аромату. Потім в охолодженій олії розчинити мед, додати ложку червоного перцю, половинку лимона, оливки, паприку і базилік. Залити сир маринадом і поставити в холодильник настоюватися.
Секрети приготування маринованого сиру
- Маринований сир можна подавати в якості закуски або додавати в салати;
- Ви можете використовувати різні види сиру й експериментувати з різними прянощами. До таких сортів, як адигейський або козячий, бажано додати оливки і подрібнені в'ялені томати , При цьому викладати сир і заправку шарами.
- Тверді, напівтверді і роп‘яні сорти краще заливати теплою олією – так заготовка вийде ароматнішою.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати салат із ковбасою та сиром.