Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Як зробити маринований сир у домашніх умовах

Рецепт смачної заготовки із сиру

Фото: Depositphotos

Приготувати маринований сир у домашніх умовах дуже просто. Досить купити хороший сир і набір ароматних прянощів.

Дивіться відео, як обрати якісний сир із цвіллю:

Подавати закуску можна і до пива, і до вина, і до коньяку, а також використовувати її для приготування салату зі свіжих овочів.

Маринований сир у банках

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • 500 г твердого сиру
  • 1.5 лимона
  • 4 зубчики часнику
  • 0,5 ч. л. чорного перцю горошком
  • 1 ст. л. прованських трав
  • 1 ч. л. червоного перцю
  • Оливки – за смаком
  • 1 ч. л. паприки
  • 1 ст. л. меду
  • 400 мл соняшникової або оливкової олії
  • Базилік – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Наріжте сир великими кубиками.
  2. Лимон добре помийте і пропустіть через м'ясорубку або дрібно наріжте.
  3. Візьміть дві стерилізовані банки, в кожну покладіть по 250 г сиру.
  4. Зробіть маринад. Один лимон, щіпку червоного перцю, прованські трави, роздавлений часник і 200 мл олії змішайте в одній ємності і залийте маринадом сир. Поставте в холодильник мінімум на добу.
  5. Для другої банки потрібно обсмажити подрібнений часник в 200 мл олії до появи аромату. Потім в охолодженій олії розчинити мед, додати ложку червоного перцю, половинку лимона, оливки, паприку і базилік. Залити сир маринадом і поставити в холодильник настоюватися.

Секрети приготування маринованого сиру

  • Маринований сир можна подавати в якості закуски або додавати в салати;
  • Ви можете використовувати різні види сиру й експериментувати з різними прянощами. До таких сортів, як адигейський або козячий, бажано додати оливки і подрібнені в'ялені томати , При цьому викладати сир і заправку шарами.
  • Тверді, напівтверді і роп‘яні сорти краще заливати теплою олією – так заготовка вийде ароматнішою.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати салат із ковбасою та сиром.

Всі подробиці в спецтемі Заготовки на зиму: покрокові рецепти

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Загрузка...

Популярні статті

Новини партнерів