Головна Сьогодні

Як зробити мусаку з баклажанів з фаршем і картоплею

Щоб мусака вийшла смачною, використовуйте тільки стиглі овочі та якісне м'ясо

Мусака – це ситна запіканка з тонких скибочок баклажанів, прошарованих м'ясним фаршем і помідорами, одна з найсмачніших страв грецької кухні.

Важливий інгредієнт мусаки – соус бешамель, який надає їй соковитості і ніжного вершкового смаку.

Грецька мусака з картоплею

Грецька мусака
Грецька мусака
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1,5 години

Калорійність:

  • 155 ккал на 100 г

Складові:

  • Картопля – 0,5 кг
  • Баклажани – 3 шт.
  • Філе телятини (баранини, козлятини, ягнятини) – 1 кг
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Орегано – 1 ч. л.
  • Вино червоне сухе – 0,5 склянки
  • Молоко – 3 склянки
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Масло вершкове – 4 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 1/3 склянки
  • Сіль, перець – за смаком
  • Зелень петрушки і кропу – 50 г
  • Оливкова олія – 50 г
  • Часник – 1 зубчик
  • Твердий сир – 100 г

Спосіб приготування:

  1. Картоплю і баклажани очистіть, наріжте тонкими кружечками, посоліть. Обсмажте овочі окремо на розпеченій сковороді або запечіть в духовці.
  2. Приготуйте з м'яса фарш, додайте дрібно порізані цибулю, моркву, томати і обсмажте все на розігрітій олії. Посоліть, поперчіть, додайте орегано, в середині обсмажування додайте у фарш вино і дайте йому випаруватися.
  3. На деко розкладіть картоплю, на неї – фарш, на фарш – баклажани і залийте все соусом бешамель.
  4. Готується соус так: дрібно нарізану цибулю і лавровий лист залийте молоком і закип'ятіть. Дайте настоятися 10-15 хвилин і процідіть. Борошно підсмажте на вершковому маслі до золотистого кольору і тонкою цівкою при постійному помішуванні влийте молоко. Тепер соус доведіть до кипіння, постійно помішуючи, посоліть, поперчіть і варіть на малому вогні 20 хвилин. Готовий бешамель процідіть.
  5. Тепер мусаку посипте тертим сиром – і в розігріту до 180 °С духовку на 10 хвилин, до утворення золотистої скоринки.

Як подавати страву

Перед подачею мусаку полийте зеленим соусом (оливкова олія, перебита із зеленню петрушки, кропу і часником).

Дивіться відео, як приготувати баклажани на мангалі з салом:

Нагадаємо, раніше ми ділилися секретами приготування грецької мусаки.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти