Домашній мармелад з ягідного соку готується дуже просто. Для нього можна використовувати навіть насичений компот: полуничний, вишневий, малиновий.
Ви можете регулювати щільність мармеладу, експериментуючи з кількістю загущувача. Але будьте уважні: якщо ви додасте його занадто мало, мармелад не схопиться. Якщо занадто багато – може з'явитися неприємний присмак або аромат.
Домашній мармелад на агар-агарі
Час приготування:
- 1 година
Складові:
- 200 мл ягідного сиропу (можна з варення) або соку
- 2 ч. л. цукру
- 1 ч. л. агар-агару
Спосіб приготування:
- Змішати в невеликій каструлі ягідний сироп з чайною ложкою агар-агару. Розмішувати до тих пір, поки не розчиняться грудочки. Залишити на 40 хвилин, щоб агар-агар набряк.
- Поставити каструлю з сиропом на вогонь і довести до кипіння, постійно помішуючи. Як тільки сироп закипить, відразу зняти його з вогню.
- Розлити по формах і залишити застигати приблизно на годину.
- Акуратно дістати мармелад з формочок, за бажанням обваляти в цукрі.
На замітку
- Якщо у сиропу утворилася пінка, просто зріжте її – і ваш мармелад буде більш прозорим.
- Якщо ви не встигли розлити сироп по формам гарячим, просто підігрійте його трохи на вогні.
- Якщо поставите мармелад застигати при кімнатній температурі – може знадобитися година, якщо в холодильник – приблизно 20 хвилин, якщо в морозилку – приблизно 10 хвилин.
Дивіться відео, як зробити домашній мармелад на пектині за 15 хвилин:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як спекти сирні рогалики з мармеладом, а також ділилися рецептом сливового мармеладу.