Не знаєте, що приготувати з курячої печінки ? Ми рекомендуємо зробити апетитні печінкові оладки з начинкою зі смажених овочів, грибів та майонезу.
Вибираючи охолоджену печінку, зверніть увагу на її колір – він не повинен бути дуже темним. Запах свіжого продукту повинен бути солодкуватим, специфічним, без затхлості.
Печінкові оладки з овочевою начинкою
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 189 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 200 г печінки
- 1 яйце
- 2 ст.л. борошна
- 1 ст.л. сметани
- Сіль, перець – за смаком
Для начинки:
- 1 цибулина
- 1 морква
- 200 г печериць
- 2 зубчики часнику
- Зелень кропу і петрушки
- Майонез – за смаком
Спосіб приготування:
- Печінку промити, очистити від плівки, подрібнити в блендері або в м'ясорубці.
- Додати до неї яйце, сметану, борошно. Посолити, поперчити. Добре перемішати. Столовою ложкою викладати на сковороду у вигляді невеликих оладок, смажити приблизно по дві хвилини з кожного боку.
- Приготувати першу начинку: цибулю нарізати півкільцями, моркву натерти на тертці, обсмажити до золотистого кольору, в кінці додати дрібно нарізаний часник і зелень.
- Приготувати другу начинку: цибулю і дрібно нарізані печериці обсмажити на сковороді до готовності. Додати часник і зелень.
- Перший шар оладок розкласти на блюді, змастити трохи майонезом, покласти першу начинку, потім другий шар оладок, змастити майонезом, покласти другу начинку.
- Зверху покласти третій шар оладок. Прикрасити за своїм бажанням. Можна змастити майонезом і прикрасити зеленню. Дати просочитися перед подачею.
Корисна порада
Обов'язково видаліть з печінки прожилки і плівки, інакше вони будуть траплятися в готовій страві.
Дивіться відео, як приготувати паштет з печінки з коньяком:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати печінковий торт з курячої печінки. "Сьогодні" також ділилися рецептом пиріжків з печінкою і горошком .