Лаванда має характерний пряно-терпкий, злегка гіркуватий смак і сильний аромат. Як пряність використовуються квіти, зібрані у червні, саме на початку цвітіння.
Лаванда широко застосовується в багатьох кухнях світу при приготуванні солодких страв, випічки, варення і джемів. З нею можна зробити дуже смачний абрикосовий джем на зиму.
Оригінальне варення з абрикосів з лавандою
Час приготування:
- понад 3 години
Калорійність:
- 236 ккал на 100 г
Складові:
- 1 кг абрикосів без кісточок
- 650 г цукру
- 1 ст. л. сухих квітів лаванди
- 1 ч. л. лимонної кислоти
Спосіб приготування:
- Фрукти розрізати навпіл, видалити кісточки. Засипати цукром, поставити в холодильник на 1,5-2 доби. Вранці і ввечері акуратно перемішувати.
- Через добу після початку процесу додати лаванду.
- Проварити 20 хвилин, залишити на 10-12 годин. Проварити ще 15 хвилин, залишити на 10-12 годин.
- Втретє проварити ще 15 хвилин, додати в кінці лимонну кислоту, розлити у стерилізовані банки, закупорити.
Корисна порада
Замість лаванди можна додати сушений чебрець.
Дивіться відео, як вирощують лаванду:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати домашнє вино з абрикосів. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом абрикосового варення з желатином.