Домашній фруктовий сорбет – справжній порятунок в літню спеку. Такий десерт просто готується, складається з натуральних інгредієнтів і виходить дуже смачним і свіжистим.
Ми радимо зробити сорбет з ківі з лимонним соком. Намагайтеся вибирати для нього тільки стиглі і солодкі плоди.
Сорбет з ківі
Час приготування:
- 30 хвилин + час на охолодження
Складові:
- 500 мл води
- 4 шт. ківі
- 100-150 г цукрової пудри
- Сік одного лимона
Спосіб приготування:
- Налити в каструлю воду, додати цукрову пудру і перемішати. Довести до кипіння і готувати 15 хвилин.
- Ківі почистити, за допомогою блендера подрібнити в пюре.
- З лимона вичавити сік, пропустити його через сито.
- Перемішати фруктове пюре і лимонний сік з отриманим сиропом. Потім залити в морозивницю і готувати за інструкцією виробника.
Дивіться відео, як виростити ківі у себе вдома:
Порада: Якщо у вас немає пристрою для виготовлення морозива, вилийте масу в пластиковий контейнер і поставте в морозильну камеру на 3-4 години. Через кожну годину діставайте і розбивайте кристалики льоду виделкою або за допомогою міксера. Це потрібно, щоб сорбет не замерз одним великим шматком, а мав правильну консистенцію.
Швидкий сорбет із заморожених ківі
Час приготування:
- 30 хвилин + час на охолодження
Складові:
- 4 ківі
- 1-2 ст.л. меду або за смаком
- 1 ст.л. лимонного або лаймового соку
Спосіб приготування:
- Ківі очистити, нарізати і заморозити.
- Дістати з холодильника і залишити при кімнатній температурі на 15-20 хвилин.
- Очистити, нарізати і збити блендером з медом і лимонним соком. Подавати відразу ж.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати фруктовий лід "Космополітен" і ділилися рецептами смачного домашнього морозива .