Незвичайну закуску можна приготувати з зовсім простих продуктів. Печінковий рулет з начинкою з сирного сиру і зелені виходить дуже смачним і ошатним. Це відмінне рішення для святкового столу.
Перед подачею рулет з печінки слід добре охолодити, щоб він тримав форму і легше нарізався.
Печінковий рулет з начинкою
Час приготування:
- 45 хвилин + час на застигання
Калорійність:
- 161 ккал на 100 г
Складові:
- Печінка – 300 г (краще яловича)
- Творожний сир – 300 г
- Ріпчаста цибуля – 150 г
- Морква – 150 г
- Сіль, перець і зелень – за смаком
- Рослинна олія – для обсмажування
Спосіб приготування:
- Печінку нарізати невеликими скибочками, цибулю – нашаткувати, а моркву натерти на середній тертці.
- Обсмажити в сковороді на олії цибулю до злегка золотистого кольору. Додати до неї натерту моркву, перемішати і продовжувати обсмажувати.
- Коли морква з цибулею будуть майже готові, викласти нарізану печінку і знову перемішати. Додати сіль, перець і смажити, помішуючи, приблизно 20-25 хвилин.
- Поки печінка смажиться, дрібно нарізати зелень і змішати її з творожним сиром.
- Коли печінка буде готова, зняти з вогню і остудити. Потім пропустити через м'ясорубку.
- Викласти на тарілку шар печінки товщиною приблизно 3-4 мм. Зверху викласти шар суміші зелені і творожного сиру. Розрівняти, акуратно згорнути в рулет і загорнути в харчову плівку.
- Відправити рулет в холодильник на 2-3 години. Після того, як він застигне, нарізати невеликими шматочками – товщиною 1-2 см. ⠀
Корисна порада
Якщо ви не любите зелень, можете її не додавати.
Дивіться відео, як зробити печінковий паштет з коньяком:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати печінковий паштет з журавлиною і горіхами. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом парфе з курячої печінки від Юлії Висоцької.