Піцета – це смачна порційна випічка, яку можна взяти з собою на роботу або пікнік. Сьогодні ми приготуємо її з рікотою, коричневим цукром, полуницею і базиліком. Піцета чимось нагадує французьку галету з полуницею і сиром брі.
Покроковий рецепт з відео від Григорія Германа, ведучого програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", дивіться нижче.
Піцета з полуницею і рікотою
Час приготування:
- 1 година
Складові:
- 250 г борошна
- 8 г дріжджів
- 130 мл води
- 1 ст.л. рослинної олії
- 300 г рікоти
- 50 г коричневого цукру
- 10 г солі
- 300 г полуниці
Спосіб приготування:
- Змішайте дріжджі, частину теплої води і трохи борошна. Перемішайте до однорідності.
- У мисці змішайте борошно, сіль і дріжджову суміш. Влийте залишки води і рослинну олію. Замісіть тісто і згорніть його в кулю. Поставте в тепло на півгодини.
- Потім розділіть тісто на три частини і сформуйте піцети.
- Викладіть зверху рікоту і коричневий цукор. Випікайте при 150 ºС протягом 5 хвилин.
- Полуницю помийте і наріжте пластинками. Викладіть ягоди зверху на начинку і прикрасьте нарізаним базиліком.
Корисна порада
Замість рікоти можна взяти сир 9%, протертий через сито.
Нагадаємо, раніше Григорій Герман ділився рецептом конвертиків з лаваша з тунцем. Ведучий також показував, як зробити хрусткі бутерброди в лаваші.