I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як зробити корисний домашній мармелад: ТОП-5 рецептів

Кращі рецепти смачного домашнього мармеладу з фото

Якщо ви хочете приготувати дієтичні ласощі, зробіть домашній мармелад на агар-агарі. Він смачний, просто готується і містить масу корисних речовин.

Ви можете регулювати щільність мармеладу, експериментуючи з кількістю загущувача. Але будьте уважні: якщо ви додасте його занадто мало, мармелад не схопиться. Якщо занадто багато – може з'явитися неприємний присмак або аромат.

Реклама

Домашній мармелад з фруктового соку

Домашній мармелад
Домашній мармелад

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

Реклама
  • 200 мл ягідного сиропу (можна з варення) або соку
  • 2 ч. л. цукру
  • 1 ч. л. агар-агару

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Змішати в невеликій каструлі ягідний сироп з чайною ложкою агар-агару. Розмішувати до тих пір, поки не розчиняться грудочки. Залишити на 40 хвилин, щоб агар-агар набряк.
  2. Поставити каструлю з сиропом на вогонь і довести до кипіння, постійно помішуючи. Як тільки сироп закипить, відразу зняти його з вогню.
  3. Розлити по формах і залишити застигати приблизно на годину.
  4. Акуратно дістати мармелад з формочок, за бажанням обваляти в цукрі.

Незвичайний мармелад зі слив

Сливовий мармелад
Сливовий мармелад

Реклама

Час приготування:

  • 2,5 години

Складові:

  • 1 кг слив без кісточок
  • 100 мл води
  • 3 зірочки анісу
  • 3 склянки цукру

Дивіться відео, як зробити корисний домашній мармелад за 15 хвилин:

Спосіб приготування:

  1. Очистити сливи від кісточок, додати воду і зірочки анісу, накрити кришкою і варити близько 15 хвилин на слабкому вогні.
  2. Дати охолонути і постояти близько години, щоб пюре просочилося ароматом спеції.
  3. Анісові зірочки вийняти, сливи протерти через сито.
  4. Додати в пюре цукор, перемішати. Уварювати пюре на середньому вогні близько години.
  5. Викласти масу в форму, застелену харчовою плівкою, розрівняти і дати застигнути.
  6. Розрізати готовий мармелад на квадратики гострим ножем.

Корисний мармелад від Слави Камінської

Яблучний мармелад для врівноважених Тельців
Яблучний мармелад для врівноважених Тельців

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 3-4 яблука чи груші
  • Трохи більше 1/4 склянки води
  • 1 пакетик агар-агару (10 г)
  • Ваніль, стевія і лимонний сік – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Яблука або груші очистити від серединки і шкурок. Відправити в духовку або мікрохвильовку (можна тушкувати в сковороді). Потім перетворити на пюре за допомогою блендера.
  2. В цей час взяти трохи більше 1/4 склянки води і один пакетик агар-агару (10 г). Плюс ваніль, стевія за смаком і лимонний сік.
  3. Довести до кипіння і і кип'ятити 3 хвилини. Потім перемішати пюре і агар-агар, розкласти по формах. Відправити в морозилку на 20-25 хвилин.

Мармелад з обліпихи, яблук і ананасів від Лізи Глінської

Домашній мармелад
Домашній мармелад

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • 200 г яблучного пюре
  • 200 г ананасового пюре
  • 150 г обліпихового пюре (без кісточок)
  • 550 г цукру
  • 16 г яблучного пектину (можна E440 пектин або "жовтий") + 60 г цукру
  • 140 г сиропу глюкози
  • 5 г лимонної кислоти
  • 1 ст.л. води

Спосіб приготування:

  1. Очистіть яблука від шкірки і насіння, наріжте невеликими шматочками, залийте водою і проваріть до м'якості. Злийте воду, пробийте яблука блендером до стану пюре.
  2. З'єднайте яблучне, ананасове і обліпихи пюре. Додайте цукор і сироп глюкози, трохи прогрійте.
  3. У мисці змішайте пектин і 60 г цукру, влийте 1/3 теплого пюре, перемішайте вінчиком і поверніть в сотейник до іншої частини пюре. Перемішайте. На середньому вогні, помішуючи, варіть до 108 градусів. Слідкуйте, щоб пюре не пригоріло.
  4. Розчиніть лимонну кислоту в 1 ст.л. води і, коли градус досягне 108, зніміть з вогню сотейник і влийте цю кислу водичку в пюре, перемішайте. Відразу залийте гарячий мармелад в форми. Це можуть бути і силіконові формочки і металева рамка. Змащувати їх нічим не потрібно. Ми залишаємо мармелад при кімнатній температурі на 8-12 годин.
  5. Зберігати мармелад можна 2-2,5 місяця в сухому, темному місці, в щільно закритому контейнері, дбайливо уклавши між листами пергаменту. Перед подачею обваляйте мармелад в дрібному цукрі.

Порада: для пюре використовуйте свіжий або заморожений ананас.

Сливово-яблучний мармелад в мультиварці від Даші Малахової

Сливовий мармелад – Близнюки
Сливовий мармелад – Близнюки

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • 500 г зелених яблук з великою кількістю пектину
  • 500 г слив сорту "Угорка"
  • 250 г цукру
  • Цукор – для посипання

Спосіб приготування:

  1. Бланшируйте сливи, щоб з них легше можна було зняти шкірку. Для цього зробіть на сливах хрестоподібні надрізи і опустіть в киплячу воду на кілька секунд.
  2. Видаліть серцевину у яблук, очистіть від шкірки і наріжте кубиками.
  3. Складіть в чашу мультиварки разом з цукром і очищеними сливами. Якщо відразу не виходить видалити кісточки зі слив, це можна буде зробити пізніше, коли їх м'якоть трохи розм'якшиться.
  4. Встановіть режим "Тушкування", зніміть паровий клапан і готуйте протягом 3-4 годин, періодично помішуючи мармелад.
  5. Коли фруктова маса почне відставати від стінок чаші мультиварки, викладіть її в широку силіконову форму і розрівняйте ножем. Якщо силіконової форми немає, вилийте масу на невелике деко, застелене пергаментним папером.
  6. Коли сливово-яблучний мармелад повністю застигне, акуратно дістаньте його з форми, наріжте кубиками і обваляйте в цукрі.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом гарбузового мармеладу, а також писали, як зробити зефір на желатині.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти